En Sıcak Konular

Alanya'da hortum: 8 yaralı

12 Eylül 2009 21:28 tsi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Okurcalar Beldesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen hortumda çoğunluğu Alman 8 kişi yaralandı.

 Bir otelin çatısını uçuran, bölgedeki otel ve işyerlerinin camlarını patlatan, ağaçları devirip şezlongları savuran hortum, büyük maddi hasara neden oldu.

Alanya ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Okurcalar Beldesi'nin Karaburun Mevkii'nde saat 18.45 sıralarında deniz tarafından gelen hortum, sahil boyunca ilerledi. Beş yıldızlı Lycus Beach Otel'in önündeki şezlongları havaya kaldrırıp fırlatan hortum, otelin zemin katındaki büyük pencerelerdeki camları patlattı. Bu sırada camın hemen arkasında lobide oturan turistlerden 1'i çocuk 8 kişi yaralandı. Hemen yan taraftaki 3 yıldızlı Arıkan Oteli'nin çatısı uçtu ve Lycus Beach'in duvarına çarptı.

Belde merkezine doğru yönlenen hortum işyerlerinin bulunduğu Okurcalar Çarşısı'nda da etkili oldu. Buradaki işyerlerinin camları kırıldı, motosikletler savruldu, turistler panik içinde kaçıştı. Tekrar sahile yönelen hortum bölgedeki diğer otellere de zarar verdi. Yanyana olan beş yıldızlı oteller Gardenya Resort, Safir Beach, Grand Paradise'nin de camlarını patlatan hortum, bahçelerindeki ağaçları da devirdikten sonra denize doğru gözden kayboldu.

Çoğunluğu Alman tatilci olan yaralılar, Alanya'daki Özel Hayat Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Bölgeye yaralıları almaya gelen özel bir hastaneye ait 07 N 7266 plakalı ambulans da önündeki otomobile çarparak maddi hasarlı kaza yaptı.

Okurcalar beldesi'nde hortumun neden olduğu tahribatın büyük olduğu belirtildi.



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,475 µs