En Sıcak Konular

İspanya'yı nasıl yendik?

12 Eylül 2009 20:47 tsi
A Milliler'in patronu Bogdan Tanjevic, İspanya karşısında gelen zaferin anahtarlarını anlattı.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Tanjeviç, İspanya maçını kazanarak, final bölümüne adlarını yazdırdıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bogdan Tanjeviç, İspanya karşısında çok iyi bir oyun sergilediklerini dile getirerek, ''Onların hızlı hücumlarda, yüksek tempoda etkili olduğunu biliyorduk. Bu nedenle oyunu sete oturttuk. Amacımız rakibi kontrol etmekti. Böylece arkamızı kollayıp, hızlı hücum yemeyecektik. Son bölümler dramaya sahne oldu ama biz artık finaller için bileti kaptık. Şimdi gruptaki sıralama için mücadele edeceğiz'' dedi.

Toplantıya katılan milli oyuncu Sinan Güler ise ribauntlarda yaşadıkları sorunu kontrol altına almalarıyla birlikte iyi oynamaya da başladıklarını kaydederek, ''İyi mücadele ettik. Bu oyuna devam edip, başarımızı sürdüreceğiz. Antrenörümüz, son molada önemli bir karar alıp 3 uzuna döndü. Bu da İspanya'nın son hücumda bloklanmasına yol açtı'' diye konuştu.

-OYUNCULARDA BÜYÜK SEVİNÇ-

Şampiyonanın en önemli favorilerinden son Dünya Şampiyonu İspanya'ya karşı alınan galibiyet, (A) Milli Takım oyuncularını sevince boğdu.

Maçın 63-60 sona ermesinin ardından saha içinde birbirlerine sarılarak galibiyet sevincini kutlayan oyuncular, açıklamalarına da bunu yansıttılar.

Son Dünya şampiyonu ve son Avrupa ile Olimpiyat finalisti İspanya'yı yenmiş omalarından duyduğu mutluluğu dile getiren Kerem Tunçeri, ''Ne söyleyebilirim ki, İspanya'yı yendik. Üstelik Hidayet'in yalnızca 2 sayı attığı bir karşılaşmada İspanya'yı yeniyoruz, daha ne olsun'' dedi.

Hidalet Türkoğlu ise açıklamasında, kazanılan galibiyetten ötürü tüm takım arkadaşlarını kutlayarak, şunları kaydetti:

''Elimizden geleni yaptık ve kazandık. Sahaya iyi bir mücadele yansıttığımızı düşünüyoruz. İspanya'ya karşı kazanmak önemli başarı. Böyle devam etmesini umuyoruz. Derecemizi yapıp, ülkemize dönmek istiyoruz. Bundan sonraki tüm rakiplerimiz de en az İspanya kadar güçlü olacaktır. Takım olarak birlikteliğimizi en iyi şekilde sergiliyoruz. Umarız, Türk halkını, elde edeceğimiz başarıyla sevince boğarız.''

Diğer yandan Oğuz Savaş, İspanya galibiyetinin önemli olduğunu, ancak yalnızca 1 gün sevinebileceklerini, ardından da önlerindeki Sırbistan karşılaşmasına bakacaklarını kaydederek, ''Herkes çok iyi oynadı. Böyle oynamaya devam edersek madalya gelecek'' derken, Ersan İlyasova da ''Sonuçta çok iyi bir takıma karşı, çok iyi bir basketbol oynadık. Sonuçtan çok memnunuz ancak şampiyona devam ediyor'' diye konuştu.

Ayrıca, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, İspanya'nın bulundukları bölümün en büyük favorisi olduğunu yinelerken, ''Avrupa ve Olimpiyat Oyuları ikincisi olarak geldiler. Oyuncularımız, çok büyük bir kazandılar. Buradan Hidayet'e de teşekkür etmek istiyorum. 2 gündür dizinde ağrılar vardı. Maçı da yine ağrılarla oynayarak büyük fedakarlıkta bulundu'' dedi.

-ÇEYREK FİNAL GARANTİLENDİ-

(A) Milli Basketbol Takımı, 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

İlk eleme turundaki (D) Grubu'ndan tüm maçlarını kazanarak (F) Grubu'na gelebilen tek takım olan Türkiye, avantajlı durumda lider olarak başladığı ve toplam 4 takımın çeyrek finale gideceği bu gruptan şu an itibarıyla İspanya ve Litvanya'yı geride bırarak, çıkmayı garantilemiş oldu.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs