gece korkulan olmadı | " /> gece korkulan olmadı | "/>

En Sıcak Konular

İstanbul'da gece korkulan olmadı

12 Eylül 2009 08:34 tsi
İstanbul'da gece korkulan olmadı İstanbul'u kırmızı alarma geçiren şiddetli sağanak yağış ihtimali, gece boyunca gerçekleşmedi. Kısa süreli yağmurlar, şehirde olumsuz bir etki oluşturmadı.

Meteorolojinin, cuma akşamı ve cumartesi günü için etkili yağış uyarısı üzerine, İstanbul geceyi kırmızı alarmda geçirdi. İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada özellikle dere yatalkarında evi bulunan vatandaşları dikkatli olmaları için uyardı. İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), en üst seviyede alarma geçti. Avrupa ve Anadolu yakasındaki riskli bölgelerde ekipler konuşlandırıldı. Aşırı yağış durumunda görevlendirilmek üzere 2 bin 220 araç gereç ve 6 bin 370 personel, belirlenen bölgelerde hazır bekletildi. İstanbul Valiliği, cuma günü kentte beklenen sağanak yağış nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara saat 15.00 itibariyle idari izin verdi.

Daha önce selin etkilediği bölgelerde de temizlik ve kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Görevliler, selin en çok etkilediği Basın Ekspres yolunda temizlik çalışması yaptı. Olası şiddetli yağış anında Basın Ekspres yolunu trafiğe kapatmak için polis ekipleri, kavşaklarda hazır bekledi.

İstanbul'da bütün bu önlemlere alındı fakat korkulan gerçekleşmedi. Kısa süreli sağanak yağışlar, herhangi bir su baskını ve taşkına neden olmadı.

Yetkililer, tehlikenin henüz tamamen geçmediğini bildirdi. Meteoroloji, İstanbul'da cumartesi öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış görülebileceği tahmininde bulundu.

Zaman



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs