En Sıcak Konular

Denizli Emniyeti'nden radikal sistem

11 Eylül 2009 23:06 tsi
Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, kurdukları 65 polis ekibine ildeki mahalle ve okulların zimmetlendiğini söyledi.

Emniyet Müdürü Çınar, Denizli'deki ulusal ve yerel basın temsilcilerine Polisevi'nde iftar verdi. İftar sonrası Aşayiş Şube Müdürlüğünün hazırladığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Asayiş Şube Müdürü İzzet Tuna, ildeki polis teşkilatının çalışmaları hakkında sinevizyon desteği ile bilgi sundu. Denizli'nin çevre belde ve köylerinin birleşmesinin ardından sorumluluk alanlarının arttığını belirten Tuna, "Jandarma bölgesi de bize katıldı sorumluluk alanlarımız arttı. Biz de bölge sistemini getirdik. Bölgeleri 'A, B, C' diye böldük. Bunu yaparken önceki yıllardaki suç verilerinden yararlandık. Suçların en çok yaşandığı Çınar polis merkezi ve Sevindik polis merkezini 'A' bölgesi olarak belirledik. Suçların en çok yaşandığı bölgeye daha fazla ekip kaydırıldı." dedi.

Daha önceden Denizli'de 9 ekip varken bu sayının 65'e çıkarıldığını belirten Tuna, "Her mahalle veya belirlediğimiz bölgeden sorumlu bir ekibimiz var. Olay anında müdahale ediyorlar." diye konuştu.
Emniyet Müdürü Çınar ise yeni kurdukları sistemin suçlularla mücadelede daha etkin olacağını vurguladı. Çınar, "Zimmetlediğimiz yerlerde polis bir müddet sonra orada oturanları tanımaya başlar. Mahallenin bakkalını, manavını berberini tanır. Zamanla o mahallede yetişen çocukları tanır. Daha sonra o mahalleye geçen işten dönenleri, sabah erken saatte işe gidenleri tanımaya başlayacak. Mahallenin her şeyini bilir hale gelecek. O mahalleye gelen yabancılara 'nerede oturuyorsun?' diye soracak. Dolayısıyla orada bir kaynaşma olayları kestirme ve fark etme olacak. Bir olay esnasında bildiği mahalleyi herkesten hızlı müdahale edecek. Dar Bölge Sistemi dediğimiz o bölge görevli polislerin kimler olduğunu amirleri de bilecek bir sıkıntıları varsa çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mahallelerin ardından okulları da polis ekiplerine zimmetlediklerini ifade eden Çınar, "Her okuldan sorumlu bir ekibimiz var. Her okul bu ekiplerle direk bağlantı kuracak. Okullarla doğrudan doğruya görüşerek öğrenciler de ulaşmayı düşünüyoruz." dedi.

Denizli'de polis ekiplerini İl Özel İdare kaynaklarından aldıkları modern cihazlarla donatacaklarını belirten Çınar, "Memurlarımız gece gündüz sokakta dolaşıp devriye gezerken, şüphelendikleri araçların sorgusunu yapabilecekler. O anda sonuç alacaklar. O şahıs orada oturmuyorsa bilgi alacaklar. Cihazları aldık. Önümüzdeki hafta hizmete girecek. Suçluyla mücadele ileri seviyeyi gireceğiz. Vatandaş polisin verdiği huzuru, güvenliği hissedecek." dedi.

"Vatandaşları rahatsız edeni bizde rahatsız ederiz." diyen Çınar, şunları kaydetti: "Hiç kimse vatandaşı rahatsız etmeyecek. Herkes hukuk nizamına uyacak. Onları rahatsız etmemek için her türlü fedakârlılığı yapmaya hazırsız."

cihan



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs