En Sıcak Konular

Kurtulmuş, yeni anayasa istedi

11 Eylül 2009 22:38 tsi
Kurtulmuş, partisinin Kocaeli İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarına değindi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'nin önündeki birinci sorun demokratikleşme sürecidir, Türkiye'nin siyasi ve hukuki reform sürecini başarmasıdır, bunun yolu da Anayasa değişikliğinden geçiyor'' dedi.

Bu konudaki görüşlerinin açık olduğunu ifade eden Kurtulmuş, süreçte yaşanan tartışmaların üslubunu eleştirdi. Kurtulmuş, ''Hükümet, 'siz kimsiniz? Ben sizle görüşmem' diyor Ana Muhalefet partilerine ve diğer partilere... Ardından tartışmalar büyüyor. Birisi diyor ki 'namussuzsun'. Öteki diyor ki 'sen daha namussuzsun'. Söyler misiniz bu üslupla mı Türkiye'nin en önemli sorununu çözecekler? Bu konuda Parlamento'da bulunan bütün partiler sınıfta kalmıştır'' diye konuştu.

YENİ ANAYASA

Bu sorunların temelinde siyasal sistemin işleyişindeki yanlışlıkların yattığı görüşünü dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Yarın 12 Eylül ihtilalinin yıl dönümü. 12 Eylül İhtilali Türkiye'nin üzerindeki en büyük kara bulutlardan birisidir. İhtilali yapanlar Türkiye'nin siyasetine müdahale etmişlerdir. 12 Eylül'den bu yana bütün iktidarlar, '12 Eylül vesayet yasası değiştirilmelidir' dedi. Değiştireceğiz de aradan kaç yıl geçti. Bu çoktan olması gereken bir husustu. Yeni sivil, demokrat, milletin istediği istikamette bir anayasa yapılması tartışılmış ve top taca atılmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin suçu başka hiç kimseye yüklemeye hakkı yoktur. 22 Temmuz 2007'de bu millet yüzde 47 oy verirken esasında 'Öyle 367'ye falan takılma, yeni bir anayasa yap ve karşıma demokratik bir Türkiye'nin kurucusu olarak gel' dedi. Dolayısıyla yeni sivil bir anayasa yapmaktan kaçmaları mümkün değildir. Bu konuda Saadet Partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız.

Türkiye'nin önündeki birinci sorun demokratikleşme sürecidir. Türkiye'nin siyasi ve hukuki reform sürecini başarmasıdır. Bunun yolu da Anayasa değişikliğinden geçiyor.''

Türkiye'nin ekonomi konusunda da sorun yaşadığını savunan Kurtulmuş, ''10 yıldır uygulanan ekonomi politikalarının sonucunda, yani Kemal Derviş tarafından getirilen ve AK Parti'nin de harfiyen uygulamaya devam ettiği dışa bağımlı, IMF yanlısı, Dünya Bankası yanlısı ekonomi programının sonucunda gelinen nokta şu; dört vatandaşımızdan biri işsiz, üç vatandaşımızdan biri de yoksul'' dedi.

Kurtulmuş, İstanbul'daki sel felaketine değinirken, sorumluların yöneticiler olduğunu söyledi.

aa



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs