En Sıcak Konular

Türkiye'nin afet risk haritası hazırlanıyor

11 Eylül 2009 21:57 tsi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'nin tamamında afet risk haritalarını kısa zamanda çıkaracaklarını belirtti.

Bakan Demir, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KASİAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Burada sel felaketiyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Demir, 2 saatlik zaman diliminde metre kareye yaklaşık 220 litre yağış düştüğünü belirterek, ''100 yılın belki en büyük sel felaketi diye ifade edilebilecek afetle karşı karşıya kaldık'' dedi.

Her türlü afet riskine karşı tedbirli bir yapılaşmanın mutlaka temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Demir, şöyle devam etti:

''İstanbul'da, Tekirdağ'da da daha önceki gün sel afeti oldu. Kayıplarımız var. Afetten kaybettiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Artık önümüzdeki günlerde Türkiye'de il özel idarelerimize, belediye başkanlarımıza, hepsine çok büyük fedakarlıklar düşüyor. Artık dünyaya yerleşirken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Her türlü afet riskine karşı tedbirli bir  yapılaşmayı mutlaka temin etmemiz gerekiyor.''

-TÜRKİYE'NİN AFET RİSKİ HARİTALARI ÇIKARILACAK-

Her türlü afet riskine karşı ''tedbirli yapılaşmayla'' ilgili Bakanlığın çalışma başlattığını bildiren Demir, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin tamamında afet risk haritalarını kısa zamanda çıkaracağız. Bu arada geçmişten gelen afet tehlikesi ve riski olan yapılarımızın da gelecek yıl tespitlerine başlıyoruz. Bu yapıların envanterlerini çıkarıp, afet risklerine karşı düzenli hale getirilip getirilemeyecek olanların da ölçümünü yapıp, başka yerlere taşıyacağız.''

Bakan Demir, söz konusu çalışmayı 2010 yılında başlatmayı ve kısa zamanda bitirmeyi planladıklarını bildirdi.

Samsun'un, Kuzey Anadolu'da Türkiye'nin gelişme göstergelerinin üzerinde bir kent olduğunu ifade eden Demir, ''Samsun'un diğer kentlere göre rekabet gücü artmıştır, uluslararası rekabette de gücünü artırmıştır'' dedi.

Yemeğe, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ile AK Parti Samsun milletvekilleri Fatih Öztürk, Ahmet Yeni, CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özkan, KASİAD Başkan Vekili Mehmet Turan, KASİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

aa




Bu haber 1,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,434 µs