En Sıcak Konular

Kayıp İngiliz'in cesedi bulundu

11 Eylül 2009 17:14 tsi
Pazartesi gününden beri haber alınamıyordu.

Eşi ve torunlarıyla Muğla'nın Fethiye ilçesine tatile gelen ve 10 Ağustos Pazartesi günü konakladığı otelden tarihi Likya yolunda yürüyüşe çıkan 68 yaşındaki John Josep Kırkham'ın cesedi tesadüfen bir köylü tarafından bulundu.

Günübirlik çıktığı Tarihi Likya yolu yürüyüşünden dönmeyince jandarma ve arama kurtarma ekiplerince günlerdir aranan ancak bulunamayan John Josep Kırkham, iz takip köpekleri ve askeri komandolar ile Likya Dağcılık ve Arama Kurtarma Ekipleri'nce de aranmıştı. Eşi Sandra Kırkham'ın günlerdir otelinde beklediği kayıp yaşlı turistin arama çalışmalarına helikopterler ile microlight ve yamaç paraşütleri de havadan katılmıştı.

Sabah saatlerinde Ölüdeniz beldesi Kozağaç Köyü Kirme Mahallesi'nden emekli gardiyan 64 yaşındaki Kamil Özkan, bahçesinin altında bulunan dere yatağındaki defne ağacından yaprak koparmak isterken, dere içindeki kırmızı renkli sırt çantasını fark etti. Çantaya yaklaştığında bir bot ve sırt üstü yatmış cesedi fark edip, köy muhtarı Mehmet Tınaz ve jandarmaya bildirdi. Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Halil Özçelik, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanı Yalçın Urlu olay yerine hareket etti.

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yalçın da olay yerine gelirken, yaşlı İngiliz'in yolunu şaşırdığı ve yaklaşık 15-20 metre yükseklikten dere içine düşerek hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaşlı İngiliz'in Likya yolunu şaşırdığı, geriye dönmeye çalışırken kayalıklardan kaydığı, bu sırada bir dala tutunarak, kurtulmaya çalıştığı ancak dalın kırılmasıyla dalla birlikte aşağıya düştüğü tespit edildi. Olay yerinde kurumuş dal parçası da cesedin hemen üzerinde bulunuyordu. Yaşlı İngiliz turistin, kırmızı renkli çantasının yanı sıra üzerinden kimliği de çıktı. Ayrıca fotoğraf makinesinden, düdüğe, taraktan, gözlük ve haritasına kadar tüm eşyalarının yerinde durduğu görüldü.

Burada yapılan ön incelemenin ardından ceset torbasına konan John Josep Kırkham'ın cesedi jandarmalar tarafından yaklaşık 2 kilometre yukarıda bekleyen cenaze otosuna götürüldü. John Josep Kırkham'ın cesedi geniş çaplı inceleme ve araştırma için İzmir Adli Tıp'a gönderilirken, İngiliz Konsolosluğu'na da haber verildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, emekli gardiyan Kamil Özkan, "Sabah saatlerinde bahçeme inmiştim. Dere içinde bir defne ağacından birkaç dal koparmak istedim. Bu sırada ağır bir koku duydum. O yöne baktığımda kırmızı renkli bir çanta duruyordu. Biraz yaklaştım. Ayağındaki botu fark ettim. Bir kısmı toprak içindeki yüz aşağıya yatmış cesedi görünce hemen ilgililere haber verdim. Bu kişinin köyümüzde de günlerdir aranan İngiliz turist olduğu anlaşıldı" dedi.



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs