En Sıcak Konular

Duruşma günü cinayeti

11 Eylül 2009 16:12 tsi
Fatih'te, yaklaşık 3 ay önce çıkan bir tartışma sonucu Sıddık Demirel'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın kardeşi, duruşma öncesi adliye yakınında silahla başından vurularak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Kumkapı'da 4 Haziran 2009 tarihinde 2 grup arasında çıkan tartışma sonucu Sıddık Demirel'in bıçakla öldürülmesinden dolayı yargılanan Murat Gezer'in kardeşi Sedat Gezer (22), sabah saatlerinde Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne gelerek 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşma saatini öğrendikten sonra adliye yakınındaki iş yerine gitti.

Divan Bazaar İş Hanı'ndaki çantacı dükkanına gitmek üzere olan Sedat Gezer'e, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından tabancayla ateş edildi. Başından aldığı tek kurşunla ağır yaralanan Gezer, olay yerine gelen ambulansla Alman Hastanesine kaldırıldı. Gezer, burada yaşamını yitirdi.

Polis, görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda eşkalini belirlediği saldırganı yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

DURUŞMADA CİNAYET İTİRAFI
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya ise Silivri Cezaevinden getirilen Murat Gezer ile avukatı Kazım Ayaydın katıldı.

Duruşmada söz alan Gezer, maktul Sıddık Demirel'i daha önce seyyar olarak bira satması nedeniyle semtten tanıdığını ifade ederek, olay günü kardeşi Sedat Gezer ve bazı arkadaşlarıyla Kumkapı sahilinde mangal yapıp alkol aldıklarını söyledi.

Yemeklerini yedikten sonra ayrılmak üzereyken yakınlarında oturan gruptan bir kişinin kendilerine laf attığını anlatan Gezer, kendilerinin bu kişiyle tartışmasının ardından maktul Sıddık Demirel'in de kendilerine bıçak çektiğini öne sürerek, ''Sıddık, 'dur' dememe rağmen bıçak çekince ben de kovadaki bıçağı alıp maktulün ayaklarına doğru salladım. Değdi mi değmedi mi bilmiyorum. Sonra Sıddık balıkçılara doğru kaçtı'' dedi.

Gezer, kavganın ertesi günü Sıddık Demirel'in öldüğünü öğrendiğini dile getirerek, ''Ani gelişen bir olay oldu. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Başıma böyle bir iş gelsin istemezdim. Ben de mağdur oldum'' diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Nimet Çiftçi de sanıkla 2 yıldır tanıştıklarını ancak maktul Sıddık Demirel'i yaklaşık 15 yıldır tanıdığını belirterek, olay günü Murat Gezer ve arkadaşlarıyla otururken yakınlarında oturan bir kişinin laf atması üzerine tartışma başladığını, tartışmanın büyümesi ve maktulün Gezer'e bıçakla saldırması üzerine sanık Murat Gezer'in kendisini korumak amacıyla bıçak kullandığını söyledi.

ŞİKAYETÇİLER ZORLA GETİRİLECEK
Mahkeme Heyeti Başkanı Serap Durmaz, yapılan tebligata rağmen gelmeyen şikayetçi Nurettin Demirel ile tanıklar Muharrem Demirel ve Sedat Gezer'in zorla getirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşma günü salon ve koridorunda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

ABİSİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SÖYLENMEDİ
Bu arada, sanık Murat Gezer'e, kardeşinin öldürülmesiyle ilgili bilgi verilmediği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Metin Küçükerden tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Murat Gezer'in TCK'nın ''kasten öldürme'' suçunu düzenleyen 81. maddesi uyarınca müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

A.A.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,761 µs