kendine saklamalı' | " /> kendine saklamalı' | "/>

En Sıcak Konular

'Sarkozy görüşlerini kendine saklamalı'

11 Eylül 2009 14:30 tsi
'Sarkozy görüşlerini kendine saklamalı' Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Marti Ahtisaari, Fransa Cumhurbaşkanı için “Sarkozy Türkiye konusunda farklı düşünebilir. Ancak bu görüşlerini kendine saklamalı. AB Türkiye’ye karşı adil olmalı" dedi

Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Finlandiya Eski Cumhurbaşkanı Marti Ahtisaari, Türkiye’nin AB üyeliği karşıtı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için “Sarkozy Türkiye konusunda farklı düşünebilir. Ancak bu görüşlerini kendine saklamalı. AB Türkiye’ye karşı adil olmalı" şeklinde konuştu.

Marti Ahtisaari France 24 televizyonuna, Bağımsız Türkiye Komisyonu’nun Türkiye raporuyla ilgili verdiği mülakatta Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy Türkiye ile ilgili görüşlerini kendine saklaması gerektiğini söyledi.

Kendisinin cumhurbaşkanı olduğu dönemde Türkiye’nin aday ülke ilan edildiğini ve daha sonra 2004 yılında tüm AB üyesi ülkelerin kararıyla müzakerelerin başlatılması kararının alındığını anımsatan Ahtisaari, "Ancak müzakere süreci istenildiği gibi ilerlemiyor. Sarkozy Türkiye konusunda farklı düşünebilir. Ancak bu görüşlerini kendine saklamalı. AB Türkiye’ye karşı adil olmalı"dedi.

“MÜZAKERELER İLERLEMESE AB ZARAR GÖRÜR”
ABHaber’e göre müzakerelerin ilerlememesi durumunda AB’nin saygınlığının ve inandırıclığının bundan zarar göreceği uyarısını yapan Ahtisaari, şöyle devam etti:

“Biz Türkiye resmen aday ülke olduğunda, Türkiye’ye ‘diğer aday ülkeler gibi davranacağız.Yani farklı bir muamale yapmayacağız’ dedik. Sonra bazı AB üyesi ülkeler müzakereleri bloke etti. Bunun üzerine Türkiye’deki reformlar yavaşladı.Türkiye’ye karşı adil ve dürüst olmamız gerekiyor. Bu AB’nin uluslararası arenada inandırıcılığı ve verdiği sözlerin arkasında durduğunu göstermesi açısından da önemli.”

“SOYKIRIM KONUSU TARİHÇİLERE BIRAKILMALI”
Martti Ahtisaari, “Kıbrıslılar kendi sorunlarına çözüm bulmazsa Avrupa’nın bu durumda ne yapacağı?” sorusunu da gündeme getirerek, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirmesinin olumlu bir gelişme olduğunu, “Soykırım” konusun ise tarihçilere bırakılması gerekteğini de kaydetti.

Vatan



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs