-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Korkunç iddia DOĞRULANDI -Video

11 Eylül 2009 13:57 tsi
Korkunç iddia DOĞRULANDI -Video 12 kişinin öldüğü Osmanlı TIR Garajı'ndaki sel baskınıyla ilgili korkunç iddia bizzat Kadir Topbaş tarafından doğrulandı. Genelkurmay da açıklama yaptı.

İçinde 12 kişinin öldüğü Osmanlı TIR Garajı'nın işletme sorumlusu Mustafa Kale; “Garajdaki su baskınına, askeri alandaki su toplama gölünün patlamasının sebep olduğunu” iddia etmişti. Görgü tanıkları da; “Su aniden 3-4 metreye yükseldi... Buna yağmur yol açmış olamaz” demişlerdi.

Korkunç iddiaya, bizzat İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan doğrulama geldi.

Sel felaketiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Topbaş, skandal iddiayı şöyle doğruladı:

"Tır garajının 1,5 kilometre yukarısındaki bir göletin ki bizim İSKİ'mizin verdiği derlemelere göre, 80 bin ton suyu barındıran göletin patlaması sonucu, 80 bin ton civarındaki suyun da bir su topu gibi gelip orayı tetiklediğinden İSKİ derleme yapıyor ve bunun da ektili olabileceğini söylüyor."

Ani su baskınının gölün patlaması olduğunu belirten işletme sorumlusu Mustafa Kale, “Derenin suyunun bu denli artması askeri alanda bulunan gölün kontrol edilmemesinden kaynaklanmaktadır. Kim ne derse desin araştırıldığı takdirde ortaya çıkacaktır. Sivillerin giremediği askeri alanda bulunan gölün taştığına eminiz. Böyle bir baskının başka türlü olması mümkün değil. Herkes böyle düşünüyor." demişti.

66. Mekanize Tugay Komutanlığı hemen felaketin yaşandığı Osmanlı TIR Garajı'nın üst bölümünde bulunuyor. Sahada yapılan araştırmada göletten garaja doğru yönelen bir dere yatağı var. Sel felaketinin ardından söz konusu dereden yoğun sel gittiği görülüyor. Ayamama'ya açılan söz konusu deredeki ağaçların bile devrilmiş olması yoğun bir su akışının işareti.

GENELKURMAY İDDİALAR İÇİN NE DEDİ?

Karargah'taki Haftalık Bilgilendirme Toplantısı'nda basın mensupları, İstanbul'da yaşanan sel felaketine, askeri bölgede yer alan bir su toplama göletinin patlamasının sebep olduğuna dair iddiaları sordu.

İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu bölgede bir göletin olduğunu doğrularken göletin taştığına ya da patladığına dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi.




Bu haber 1,954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,367 µs