En Sıcak Konular

Bir koku mu var?

11 Eylül 2009 13:45 tsi
Bir koku mu var? Bir koku mu var, bize mi öyle geliyor? iyibilgi Ankara

Öyle uzun uzadıya İran rejimi üzerine Batı analizlerini, seçim sonrası yaşanan gerginliklerden ne çıkabileceğini, nükleer silahı var mı yok mu tartışmalarını yapmayacağız.

Sadece yakın zamanlı kronoloji de bir huzursuzluk var gibi geldi! İran’a yapılacak bir saldırıdan bahsediyoruz.

Çok konuşuldu çok yazıldı doğru. Doğru ama bunlar üst üste gelmiş miydi: “Hayalet gemi” ortaya çıkınca, yani yakalanınca belli oldu ki içinde S-300’ler varmış!

S-300 demek Rusya demek. İran ile Rusya arasında özel bir denge olduğunu bilmeyen yok. Fakat S-300 bambaşka bir şey! Elinde zenginleştirilmiş Uranyum bulunan adama S-300 verilir mi?

Bundan önce herkesin aklında çınlayan o Washington sözü: “ABD, İran’a saldırmayı düşünmüyor ama İsrail’e karışamayız!” mealinde olan.

Sonra Netanyahu ortadan kayboldu. Hem de ne kaybolma. Kimi Rus gazeteleri ve İsrail basını hala aynı iddiayı savunuyor. Hatta Rus gazeteleri artık Kremlin içinden kaynak göstermeye başları.

“Netanyahu Moskova’daydı”! Ve tabi İran konuşuldu. Tabii bir olağanüstü durumun olduğunu dünya gibi İran da fark etti. Hem de bu olaylardan çok kısa süre önce ve beklenen görüşlerini 5 artı 1’lere iletti.

İletir iletmez de ABD’den yanıtını aldı. “Bu olmaz”.. “Bugün ABD’nin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’ndaki (IAEA) Temsilcisi Büyükelçi Glyn Davies, Tahran’ın tehlikeli ve istikrarı bozucu bir noktada olduğunu söyledi. Büyükelçi Davies, İran’ın elinde yeterli oranda düşük-düzeyde zenginleştirilmiş uranyum bulunduğunu ifade etti. Davies, uranyum zenginleştirmeye devam etmesi halinde, İran’ın nükleer silah üretebilecek kapasiteye ulaşacağını iddia etti.”

Ve tabii yine yeni: daha önceden programlanmış olsa da Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yapacağı İran ziyareti. Hafta sonu Tahran’da olacak Bakan Davutoğlu.

Bunlara sayısız başka minik ipucu eklenebilir. Çünkü dünyada da Türkiye’de de konuyla ilgili her an yeni gelişmeler oluyor. Peki buradan İran’a yönelik bir saldırı çıkar mı?

Buna “hayır” demek zor ama “evet” demek de zor. Görünen sadece İran’a yönelik hareketlenmenin sıklığında bir yükseliş olduğu. Zaten belki soru da bu olmamalı.

İsrail, İran’ı vurursa ne olur?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs