-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Topbaş'tan CHP'ye sert çıkış! -Video

11 Eylül 2009 11:24 tsi
Topbaş'tan CHP'ye sert çıkış! -Video Baykal'ın sel baskınları ile ilgili çıkışına cevap Topbaş'tan geldi. Topbaş öyle bir açıklama yaptı ki ne Baykal ne de başka CHP'li ona cevap verecek gibi değil..

Selin ardından yaptığı ilk açıklamada suçluyu "sprey sıkan insanoğlu" olarak ilan eden İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş bu kez CHP'ye yüklendi. Zaman zaman "bizim de suçumuz yok değil" diyerek özeleştiri yapsa da ona göre bu selin en büyük suçlusu CHP'ydi... "CHP döneminde Mimar Sinan'ın 4 gözlü olarak yaptığı köprünün 2 gözünü kapatmışlar. Mimar Sinan'dan daha akıllılar" dedi. Selin sorumluları konusunda da çok acımasız olacaklarını söyledi.

Topbaş AKOM'da şu açıklamaları yaptı:

ACIMASIZ OLACAĞIZ

"Soruşturmaları başlattık. Acımasız olacağız. Kimse kusura bakmasın, kamulaştırma ise kamulaştırma, istimlaksa istimlak yapılacak

Bodrum katlarının etkileneceği noktalarında iptale kadar bütün tedbirler yapılacak. Dere yataklarındaki bütün çalışmaları yürüteceğiz. Bu konuda basınımızdan yargımızdan destek bekliyorum. Çünkü gittiğimiz kararlarda yürütmeyi durdurma kararları alınmaktadır.


'Ekipman konusunda yetersiz kalındı' gibi sözler söylenemez. Bölgede 1225 personelle ve 406 büyük araçlarla ciddi bir kurtarma çalışması yapıldı. 100 civarında araç denizden çıkarıldı.


Basın Ekspres yolu yapılırken, bir mimar olarak söylüyorum, Basın Ekspres Yolu bir dere yatağı üzerinden geçirilirken, "niçin yağışları denize aktaracak sistemler düşünülmedi" diye sesli düşünmek istiyorum.

Dere yatağında ne varsa yıkıp geçeceğiz. Kimse kusura bakmasın. Yargıya gitsinler, biz de yargılanalım...

BİZ 16, ONLAR 44 YIL YÖNETİMDE KALDI

"Beklerdim ki Sayın Baykal ve diğer parti liderleri de beni arasınlar "sayın başkan geçmiş olsun, ne yaparız desin. Biz de yasalarla ilgili düzenlemeleri beraber yaparız" Ama böyle olmadı...

Bizlerin de 16 yıldır yönetimde olduğu söyleniyor. Kendileri 44 yıldır yönetimdeydi. 44 yılın tahribatıyla 16 yıl karşılaştırılsın. Halkımız da biliyor ve onlara yönetimi vermiyor.

TIR GARAJININ CHP'DEN ALINMA 5 RUHSATI VAR

Tır parkından bahsediyor ve ruhsatları var mı diyor? Evet 5 parkın ruhsatı var. CHP döneminde verilmiş ruhsatlar. Biz oradaki garajlardan ruhsatsız olanını 18 Şubatta mühürlemişiz. 4 tanesine CHP, bir tanesine DSP döneminde ruhsat verilmiş.

Hepimizin suçları eksikleri var. Bunla ilgili çok ciddi tedbirler alacağız.

CHP MİMAR SİNAN'DAN DAHA AKILLI MI?

Baykal diyor ki 'niçin buralar islah edilmedi?' Silivrinin içinden geçen dere problem olabilir dedim 2005'te... CHP döneminde Mimar Sinan'ın 4 gözlü olarak yaptığı köprünün 2 gözünü kapatmışlar. Mimar Sinan'dan daha akıllılar.

Biz düzeltelim dedik. Planlara işledik. CHP yargıya götürdü. Planı iptal ettirdiler. İSKİ 25 metre koruma bantı istiyor, bilirkişi diyor ki hayır 7 metre yeter. İSKİ şimdi bu planları iptal ettirenlere dava açacak. Burasi siyasi taleplere kurban etti.

PLANIMIZ İPTAL EDİLMESEYDİ BU SEL OLMAZDI

711 trilyon silivriye yatırım yapmışız. 50 trilyon daha yapacak ve burayı bitirecektik.

Bizim planımız iptal edilmeseydi bu sel yaşanmayacaktı. Bu kadar da net söylüyorum.

Baykal müteahhit kim diyor? İSKİ skandalını hatırlasın.

GÖLET PATLAMIŞ

E-6'da menfezler dar yapılmış. 80 bin ton su barındıran göletin patlamasından dolayı seli tetikledi. İSKİ araştırıyor. Burası askeri bölge içinde bir yer!


 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs