En Sıcak Konular

Fransa'dan kara paraya sıkı tedbir!

11 Eylül 2009 10:08 tsi
Fransız kanun düzenleyicileri, kara para transferinde en çok kullanılan banknot olan 500 euroların tedavülden kaldırılması için rapor hazırladı.

Vergi cennetlerine karşı sıkı önlem alınması ve kara para aklamanın önüne geçilmesi için öneri paketi hazırlayan Fransız kanun hazırlayıcıları otuz yeni düzenleme üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise 500 euroluk banknotların tedavülden kaldırılmasına yönelik olanı. 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek G-20 zirvesinde masaya yatırılacak konuların başında gelen vergi kaçakçılığı ve kara para aklamaya karşı alınacak önlemler için ülkeler bir dizi çalışmalara başladı. Fransa'nın hazırladığı rapora göre şuan para birimleri arasında en değerli banknot olan 500 eurolar, çantada yurtdışına çıkarılan kara para ve vergi kaçakçılığı için en elverişli banknot konumunda.

NAKİTE 3 BİN EURO SINIRI

Raporda, transferi en kolay banknot olan 500 euroların tedavülden kaldırılmasının yanısıra bireylerin üç bin eurodan fazla miktardaki ödemeleri nakit yapmalarına sınırlama getirilmesi de gündemde. Fransız hükümetine çağrıda bulunan kanun düzenleyicileri, kara para konusunda işbirliğine yanaşmayan ülkelerin listesinin yayınlanmasını da istedi. Merkezi, söz konusu ülkelerde bulunan şirketlerin Fransa'daki şubelerinin bloke edilmesi önerisinde bulunulan raporda, vergi cenneti ülkelerde kayıtlı ve oranın bayrağını taşıyan gemilerin Fransız kara sularına alınmaması da tartışmaya açıldı.

sabah



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs