ETÖ'nün amacını anlattı | " /> ETÖ'nün amacını anlattı | "/>

En Sıcak Konular

Arınç, ETÖ'nün amacını anlattı

11 Eylül 2009 09:59 tsi
Arınç, ETÖ'nün amacını anlattı Alevi iftarına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon'un Alevi önderlere yönelik suikast planlarını hatırlatarak şunları söyledi:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon operasyonları ile farklı kesimlerin birbirine düşürülme planlarının ortaya çıkarıldığını söyledi. Arınç, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın Alibeyköy'deki merkezinde yapılan iftara katıldı.

Ergenekon belgeleri arasında Alevi önderlerine yönelik saldırı planlarının bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Alevi kuruluşlarının başındaki birkaç önemli şahsa yönelmiş olan tehditler, şantajlar, suikast teşebbüslerinin gerçek amacının Türkiye'deki Alevi-Sünni kavgasını daha da keskinleştirmek ve toplumdaki bu yarayı daha da derinleştirmek olduğunu artık hepimiz biliyoruz." dedi. Başbakan Yardımcısı, birlik ve bütünlük çağrısı yaparken, "Zaman hepimizin inancına dört elle sarılma ihtiyacı duyacağı bir zamandır." ifadesini kullandı.

Yıllardan beri farklılıkların bazı kesimler tarafından körüklendiğini söyleyen Arınç, kurulan tuzakların acı sonuçları olduğunu ve bunun bazen çatışmalara neden olduğunu anlattı. Arınç, demokratik açılım çerçevesinde Alevi çalıştaylarına da değinerek, "Ekim ayının ilk haftası ya da ilk günlerinde 3. Alevi Çalıştayı tertiplenecek. Bu çalışmayla birlikte inşallah somut sonuçlara da ulaşmış olacağız." diye konuştu. İftara vakıf başkanı Fermani Altun, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş ve eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz gibi isimler katıldı.

Çiçek: Katkı yapmak isteyenin elini de öperim, ayağına da giderim

FDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, demokratik açılım konusunda, "Mübarek günde şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kim 'ben bu sorunun çözümü için katkı vereceğim, bu konuda söz söylemek istiyorum' diyorsa vallahi elini de öpmeye hazırım, ayağına da gitmeye hazırım." dedi. Çiçek, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Hiç kimsenin de şundan tereddüdü olmasın, bulunacak çözüm, Anayasa'nın ilk 3 maddesinde ifade edilen çerçevede, üniter devlet yapısı içinde çözüle-cektir." diye konuştu.



Bu haber 501 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs