sürpriz ittifak | " /> sürpriz ittifak | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti ve CHP'den sürpriz ittifak

11 Eylül 2009 08:17 tsi
AK Parti ve CHP'den sürpriz ittifak 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon sanıklarına selam göndermesinin ardından parti içinden farklı bir görüş geldi.

İstanbul İl Genel Meclisi üyesi Ali Demir, halktan, darbecilere karşı çıkmasını istedi. Menderes'in idamını eleştirirken, darbelerin Ergenekon tarzı yapılanmaları cesaretlendirdiğini söyledi.

İstanbul İl Genel Meclisi'nde CHP'li ve AK Partili üyeler darbelere karşı ittifak yaptı. Gündem dışı söz alan CHP İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi Ali Demir, "Darbelerin sorgulanması için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor." dedi. 27 Mayıs darbesi sonrası Başbakan Menderes'in idam edildiğini hatırlatan Demir, "Eğer halk o dönemde tepkisini ortaya koyabilseydi Ergenekon tarzı yapılar ortaya çıkmayacaktı." ifadesini kullandı. AK Parti Grup Sözcüsü Kamil Çakır da, bu ülkede her on yılda bir darbe yapıldığını belirterek "Artık bunlar geride kaldı. Şimdi Silivri'de hesap veriyorlar." diye konuştu.

İstanbul İl Genel Meclisi'nin eylül ayı üçüncü gün oturum toplantısında söz alan Ali Demir, askerî darbeleri destekleyenlerin tüylerini ürpettiğini anlatarak, şöyle konuştu: "12 Eylül döneminde bürokrattım, ne çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor. O dönemde tuttuklarını alıp götürdüler. Önce çay ısmarladılar. Baktılar, arkasından kimse tepki göstermiyor, içeri attılar. Kimisi faili meçhul olup gitti, kimileri idam edildi. Yaşı reşit olmayanlar Adlî Tıp'tan reşittir raporu alınıp idam edildi."

Askerî ihtilallerde halkın tepkisizliğinden yakınan Demir, "İnsanlar alınıp götürülüyor, yuvaları dağılıyor ve işlerinden oluyorlar. Biz diyoruz ki, eğer ihtilaller yanlış ise insanlar o zaman sokağa dökülmeli. Cesur olmalılar. Eğer Başbakan Menderes'in Eskişehir mitingindeki halk o tutuklandığında sokağa dökülseydi Menderes hak etmediği cezai müeyyidelerle karşılaşmayacaktı. Ama maalesef bunu yapmıyoruz, askerî darbeleri içimize sindiriyoruz. Asker hepimizin askeridir ama Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır. Tanklar, tüfekler yanlış işlerdir." dedi.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kamil Çakır da, "Bu ülkede her 10 yılda bir darbe yapıldı. Bu ülke nerelere geldi hep beraber gördük, çocuklarımız okullarda, insanlarımız sokaklarda ve işyerlerinde nelere maruz bırakıldı. Buna şahidiz ve onların şimdi hepsi, yaşayanlar Silivri'de hesaplarını veriyorlar ve verecekler de..." ifadesini kullandı. Çakır, CHP kanadına dönerek Demir'in yaptığı konuşmayla ilgili olarak, "O konuda sizinle beraberiz." dedi. Darbelere karşı duruşa başka üyelerden de destek geldi.

CHP grubu, 7 Eylül 2009 Pazartesi günü 12 Eylül 1980 darbesinin baş mimarı Kenan Evren'in adının kamu alanlarından silinmesine yönelik İl Genel Meclisi'ne önerge vermişti. AK Parti grubu ise sadece Kenan Evren'in adının değil, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerine katılanların isimlerinin desilinmesini teklif etti. Teklifler oybirliği ile kabul görmüştü. 

zaman



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs