En Sıcak Konular

'Bizi birbirimize düşürmek istediler'

10 Eylül 2009 22:51 tsi
'Bizi birbirimize düşürmek istediler' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alevi çalıştaylarının üçüncüsünün hazırlıkları sürerken, birlik-beraberlik mesajları verdi. Arınç konuşmasında, Ergenekon dava dosyalarında yer alan bir 'ayrıntıya' özellikle dikkat çekti...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon operasyonlarına gönderme yaparak operasyonlarda elde edilen bilgi ve belgelerle Türkiye'deki farklı kesimlerin birbirine düşürülme planlarının ortaya çıkarıldığını söyledi. Alevilik ile ile ilgili çalıştay hazırlıkları yürütüldüğünü belirten Arınç, bilim adamları ve akademisyenlerin de katılımıyla bazı somut sonuçlara ulaşılmasını umduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın Alibeyköy'deki merkezinde düzenlenen iftarına katıldı. İftara Arınç'ın yanısıra vakıf başkanı Fermani Altun, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, AK Parti eski İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz gibi isimler katıldı.

İftarın ardından kürsüye gelen vakıf başkanı Fermani Altun, katılımcılara teşekkür ederek sözü Bülent Arınç'a verdi. Arınç, yaptığı kısa konuşmada Türkiye'deki farklı kesimlerin bir arada yaşaması için gerekli alt yapı çalışmalarının önemine değindi. Yıllardan beri farklılıkların bazı kesimler tarafından körüklendiğini söyleyen Arınç, kurulan tuzakların acı sonuçları olduğunu ve bunun Türkiye'de bazen çatışmalara neden olduğunu anlattı. Arınç, "Yıllardır ayrılıkların, farklılıkların, birbirimize düşman etmek için kurulan tuzakların acı sonuçlarını birlikte gördük. Ülkemizde bazen çatışmalar da oldu. Hayatlar kaybedildi. Bu ateşi büyütme gayretleri oldu ki, 'ülkemizde bu ayrılık vardır. Hatta İslamın dışında böyle bir konu vardır. Bunun ayrı ibadeti, bunun ayrı düşüncesi, bunun ayrı imanı vardır' diye çok ifrat, çok uç noktalara kadar gidilebildi." dedi.

Konunun tarafı durumundakilerin karşılıklı hataları olduğunu söyleyen Arınç, "Bu hatalarla bugüne kadar geldik. Ama hamd olsun ki pek çok tahriklere rağmen, pek çok düşmanlığa rağmen biz ülkemizde birbirimizden kopmadık. Birbirimizi kabul ettik, bağrımıza bastık." ifadelerini kullandı.

Arınç, konuşmasında Ergenekon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Alevi temsilcilere yönelik saldırı girişimlerini değerlendiren Arınç, "Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin gerçek amaçları da esasen son bir iki yıldır pek çok operasyon ve bu operasyonda elde edilen bilgi ve belgelerle ortaya çıkarılmış oldu. Alevi kuruluşlarının başındaki bir kaç önemli şahsa yönelmiş olan tehditler, şantajlar, suikast teşebbüslerinin gerçek amacının Türkiye'deki Alevi-Sünni kavgasını daha da keskinleştirmek ve toplumdaki bu yarayı daha da derinleştirmek olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Zaman birlik ve bütünlük zamanıdır. Zaman hepimizin inancına dört elle sarılma ihtiyacı duyacağı bir zamandır" değerlendirmesinde bulundu.

3.ALEVİ ÇALIŞTAYI EKİM AYINDA TOPLANACAK

Ehl-i Beyt Vakfı tarafından yaptırılan Akademinin faaliyetlerini öven Arınç, Alevilik ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Çalışmaların son yıllarda hız kazandığını söyleyen Arınç, bütünleşme ihtiyacının arttığına işaret etti. Arınç şöyle devam etti: "Çok iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Yani bu konuyla ilgili olan bilim adamları, akademisyenler bir araya geliyorlar. Bizzat Bektaşi, Alevi kültürünü de, inancını da devam ettiren büyük zatların himmeti ve katkısı ile bu çalışmalardan ortak bir sonuç çıkarmaya gayret ediyorlar. Sanıyorum Ekim ayının ilk haftası ya da ilk günlerinde 3. Alevi Çalıştayı tertiplenecek. Bu çalışmayla birlikte inşallah somut sonuçlara da ulaşmış olacağız." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs