En Sıcak Konular

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

10 Eylül 2009 22:08 tsi
Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında önceki gün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Er Emrah Temel (20) Bolu'nun Mudurnu ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Temel'in cenazesi Sakarya'nın Akyazı ilçesi Dokurcun beldesinde, belediye önünde düzenlenen askeri tören ve Dokurcun Camisi'nde kılınan namazın ardından memleketi olan Bolu'nun Mudurnu ilçesine gönderildi.

Şehit askerin cenazesi düzenlenen törenle Avdullar köyü mezarlığında toprağa verildi. Tören esnasında vatandaşlar "Vatan bölünmez, şehitler bölmez, kahrolsun PKK," sloganları attı.

Mezarlıktaki törene katılan şehidin yakınları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar şehit için dua ettiler.

Tören esnasında şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

ŞEHİT 2 ASKER KAMAN'DA DEFNEDİLDİ

Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Astsubay Fatih Aydoğan ile Uzman Çavuş Deniz Kaya, memleketleri Kırşehir'in Kaman ilçesinde toprağa verildi.

Aynı görev sırasında şehit olan Kıdemli Üsçavuş Fatih Aydoğan ile Uzman Çavuş Deniz Kaya için Kaman Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Törene Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı Tümgeneral Nurettin Kılıç, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Metin Çobanoğlu, Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende her iki şehidin de ikişer çocuğunun yetim kalması katılanları üzüntüye boğdu. Astsubay Fatih Aydoğan'ın 3 yaşındaki kızı Kübra ve 3 aylık Sena ile Uzman Çavuş Deniz Kaya'nın 5 yaşındaki kızı Yasemin ve 2 yaşındaki kızı Aleyna babalarının cenaze töreninde duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Fatih Aydoğan'ın eşi Elife, annesi Hanım ve babası Kadir Aydoğan ile kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Güçlükle ayakta durabilen Elife Aydoğan, "Şehit olursam ağlayıp teröristleri sevindirme demiştin, ama ben dayanamıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Uzman Çavuş Deniz Kaya'nın eşi İlknur, annesi Döndü ve babası İsmail Kaya ile kardeşleri de törende güçlükle ayakta durabildi. Asker ve polis görevlilerin tesellisiyle ayakta durabilen yakınları, tabuta sarılarak ağladı. Bu sırada sağlık ekipleri, şehit ailesini sürekli kontrol altında tuttu.

Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar'ın konuşmasının ve şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas cenaze namazını kıldırdı. Vatandaşlardan, tören sırasında şehidi rahatsız edecek sloganlar atmamalarını isteyen Arvas, daha sonra şehitler için dua etti.

Şehitlerden Fatih Aydoğan'ın cenazesi İsahocalı Köyü mezarlığında, Deniz Kaya ilçe merkezindeki Hacıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs