En Sıcak Konular

İtalyan ligi karıştı, maçlar iptal

0 0 0000 00:00 tsi
İtalyan ligi karıştı, maçlar iptal İtalya Ligi Serie A'da Catania ile Palermo arasında oynanan Sicilya derbisinde çıkan olaylarda, bir polis öldü. İtalya Futbol Federasyonu, olayların ardından, Serie A ve Serie B'de 22'nci hafta maçlarını erteledi. İtalya milli takımının maçları da, ask

İtalya milli takımı, 7 Şubat Çarşamba günü Romanya ile 'dostluk' maçında karşılaşacaktı.
 
22'nci haftanın açılış maçında İtalya ligi Serie A'nın ezeli rakipleri Catania ile Palermo Sicilya derbisinde karşı karşıya geldi. Konuk palermo 50'nci dakikada Caracciolo'nun golüyle 1-0 öne geçti.
 
Mücadelenin 55'inci dakikasında Catania tribünlerinden sahaya atılan yanıcı maddeler nedeniyle maçın hakemi Stefano Farina karşılaşmaya yaklaşık 40 dakika ara verdi.
 
Tribünlerden atılan patlayıcı maddeler yüzünden bir polis memurunun hayatını kaybettiği olaylarda, çok sayıda kişi yaralandı ve bazı taraftarlar gözaltına alındı. Ölen polisin 38 yaşındaki polis Filippo Raciti olduğu açıklandı.
 
Çatışmalar güçlükle kontrol altına alındı
 
2-1 Palermo üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmanın ardından iki takım taraftarları arasında devam eden çatışmaları polis güçlükle kontrol altına aldı.
 
Bir polis memurunun hayatını kaybettiği olayların ardından, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), bugün ve yarın oynanması gereken tüm karşılaşmaların iptal edildiğini açıkladı.
 
Olaya tepkiler
 
FIGC Olağanüstü Komiseri Luca Pancalli, olaylar sonrasında yaptığı açıklamada, ''Tüm futbol müsabakaları iptal edilmiştir. Bu koşullarda futbol oynanamaz. Uygun koşullar sağlanana kadar da hiç bir müsabaka oynanmayacak'' dedi.
 
Catania Cumhuriyet Savcılığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatırken, İtalya Başbakanı Romano Prodi, ''Spordaki dejenerasyonun önüne geçilmeli'' diye konuştu.
 
İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato ise olaylarda bir polisin yaşamını yitirmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, ''Olaylar bu şekilde devam edecek olursa, sahalara artık polis göndermemem gerekecek demektir'' diye konuştu.
 
Ölüm hadisesi başta futbol camiası olmak üzere tüm İtalya'yı yasa boğarken, ''Çizme''deki tüm gazeteler bugünkü manşetlerini olaylı derbi maçına ayırdılar.
 
Olaylarda yaşamını yitiren polis memuru Raciti, evli ve de iki çocuk babasıydı.

CNNTurk



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,539 µs