En Sıcak Konular

Antalya'da yağış uyarısı

10 Eylül 2009 19:28 tsi
Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman, ilgili tüm kuruluşlara gönderdiği genelgeyle, Meteorolojinin yoğun yağış uyarısı uyarınca, gerekli tedbirlerin titizlikle alınmasını istedi.

Vali Vekili Seyman, kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü, Türk Telekom İl Müdürlüğü, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Müessese Müdürlüğü ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Müessese Müdürlüğüne bir genelge gönderdi.

Vali Vekili Seyman, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezinden gönderilen meteorolojik uyarı yazısını eklediği genelgesinde, Trakya ve Marmara bölgesinde yaşanan sel ve can kayıplarına dikkati çekerek, Antalya'da meydana gelebilecek yağışlara karşı tedbirlerin titizlikle alınmasını istedi.

-METEOROLOJİNİN UYARISI-

Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada da, bölgenin yarından itibaren yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceği bildirildi.

Açıklamada, yarın Antalya'nın batı ilçelerinde başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışın, Antalya'nın batısından, 12 Eylül saat 12.00'ye kadar, Antalya merkez ve çevresinde 12 Eylül sabahı saat 03.00'ten 15.00'e kadar, Antalya'nın doğu ilçelerinde 12 Eylülde saat 06.00'dan 18.00'e kadar etkili ve sürekli olmasının, yağış anında rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, meydana gelmesi muhtemel olumsuz şartlara karşı ilgililerin tedbirli olmaları gerektiğine işaret edildi.

-DENİZCİ VE BALIKÇILARA UYARI-

Açıklamada, yarın Kaş-Anamur arasında, denizlerde, akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış anında rüzgarın zaman zaman fırtına şeklinde eseceği, fırtınanın hızının saatte 65 kilometreye ulaşacağı, olumsuz hava şartlarının 12 Eylül saat 18.00'den itibaren etkisini kaybedeceği ifade edildi.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs