En Sıcak Konular

Gökçek Ankara'lıyı çıldırtacak

10 Eylül 2009 17:27 tsi
Gökçek Ankara'lıyı çıldırtacak Hafta sonu için Ankara'da alarm verildi. İstanbul'u sular altında bırakan benzer bir yağıştan korkuluyor. Gökçek ise bu duruma ne diyor...

Ankaralılar dikkat. İstanbul'u sular altında bırakan yağışlar Cuma gününden sonra 2 gün Ankara'da etkili olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek riskli 6 bölge konusunda Başkentlileri uyarırken çok konuşulacak önerilerde bulundu.

İşte Gökçek'ten inciler:

-Özellikle dere yataklarında bulunan ve zaman zaman yağan yağışlarda sel felaketiyle karşılaşmış olan bölgeler çok dikkatli olmalı. Özellikle bodrum katlarda oturan vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almalarını istirham ediyorum.

-Uykuda sele yakalanmamalarını ve bir tehlike seziyorlarsa üst katlarda oturan komşularında veya yüksek yerlerde oturan akrabalarında kalmalarını öneriyorum.

-Sel sularının gelmesinin umulacağı yerlere araçlarını park etmesinler. Olası sel tehlikesine tedbir olarak araçlarını yüksek yerlere park etsinler.

- Izgara temizliğine özel önem veriyoruz. Sonbahar olduğu için ağaç yaprakları ızgaraları tıkıyor. Biz sürekli temizliyoruz ama vatandaşlarımızın da dikkatli olması, ev işyerlerinin yakınında kapalı ızgara varsa, açmaya çalışmalarını, açamıyorlarsa ALO 153’ü aramalarını istirham ediyoruz.

-Elimizden geleni yapıyoruz ama böyle bir büyük afette, dünyanın hiçbir kentin alt yapısı altından kalkamaz. Başımızı kumdan kaldıralım. Bir asırda bir defa olması beklenen büyük bir yağış için alt yapı hazırlansa, yerin altında dereler yapmak gerekir. Bu maliyetin üstünden kimse gelemez.

-Dere yataklarının ıslahı kentsel dönüşüm projeleriyle mümkün olabilir. Dikmen Vadisi 2 defa sel felaketine maruz kalmış ve can kayıpları olmuştu. Kentsel Dönüşüm Projesi sırasında toprak altından kamyon bile çıkmıştı. İşte bu dere yataklarının acilen ıslahı lazım ama Başta Çankaya Belediyesi olmak üzere bazı kesimler devamlı olarak mahkeme kararlarıyla bu projelerimizi durduruyor. 55 tane kentsel dönüşüm projesini belediye meclisinden geçirdik ama hepsine dava açıldı. Hadi biri veya ikisi yanlış,  hepsi mi yanlış. Bu belediyeleri çalıştırmamaya dönük bir çabadır. Allah korusun, Dikmen Vadisinde bir sel felaketi olsa sorumlu belediye diyecekler ama aslında sorumlu,  buna engel olanlardır.

Yağıştan etkilenenler için 60 hatlık ALO 153 de 24 saat devrede olacak

 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs