En Sıcak Konular

Ayna: Açılımı operasyonlar baltalıyor

10 Eylül 2009 16:10 tsi
Ayna: Açılımı operasyonlar baltalıyor Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, açılım sürecinde operasyonlar bitmezse şehit cenazelerinin devam edeceğini söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, demokratik açılım görüşmeleri çerçevesinde KESK Genel Başkanı Sami Evren'i ziyaret etti.

KESK Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşme sonrası Ayna ve Evren basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ayna, ziyaretin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı görüşmelere alternatif olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu süreçte tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarla görüşmeyi düşündüklerini ifade eden Ayna, CHP ve MHP'den henüz randevu talebinde bulunmadıklarını dile getirdi.

Emine : Operasyonlar durursa ölümler biter

Son günlerde şehit cenazelerinin açılım cenazeleri olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunun altını çizen Ayna, "Bu yorumlar doğru değil. Bu tip açıklamalar siyasi ve siyasi duruşla ilgili açıklamalardır. PKK uzun süredir eylemsizlik kararı açıkladı. Bir çözüm olacaksa katkıda olalım demiştir. Operasyonlar durursa ölümler biter. Açılımla birlikte operasyonların devam etmesi yanlış. Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın atacağı ilk adım operasyonların durması olmalıdır." dedi.

Basın mensuplarının son gerçekleştirilen operasyonların provokasyon olarak değerlendirildiğini ifade etmesi üzerine Ayna, "Öyle olması istenmez. Demokratik açılımdan, Kürt sorunundan söz ediliyorsa, bu tartışmalar yapılırken operasyonlar devam ediyor cenazeler geliyorsa operasyonlar süreci baltalayan provokasyonlardır." ifadesini kullandı.

KESK Başkanı Sami Evren ise mevcut anayasanın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini savunarak, Kürt halkının taleplerinin olduğunu, bunların göz önüne alınması gerektiğini, bu sorunun çözülüp anayasal sürece kazandırılması gerektiğini belirtti.


cihan



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs