ilginç sözler | " /> ilginç sözler | "/>

En Sıcak Konular

Baydemir'den ilginç sözler

10 Eylül 2009 16:07 tsi
Baydemir'den ilginç sözler
Almanya'da düzenlenen Kürt konferansına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'den ilginç sözler..

Almanya'da düzenlenen Kürt konferansına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Avrupalılar'ın göçmen Kürtler'in haklarını tanımasını istedi. "Günaydın Avrupa artık yeni bir halkınız var: Kürtler" diyen Baydemir, "Diaspora Kürtlerinin bugün yaşadığı sorun alanlarının başında kimlik sorunu gelmektedir" dedi.

Ortadoğu'dan Avrupa'ya göç etmek zorunda kalan Kürtler'in yaşadığı sorunlar Almanya'nın Berlin Eyalet Parlamentosu'nda masaya yatırıldı. ?Almanya'da 45 yıldır yaşayan Kürtler, bağımsız göçmen grubu olarak tanınmak istiyor' ismi ile düzenlenen konferansa Türkiye'den Diyarbakır Büyükşehir Başkanı Osman Baydemir davet edildi. Berlin Eyalet Meclis Başkanı Walter Mober ile birçok ünlü siyasetçi ve uzmanın da katıldığı konferansta Baydemir, salondakileri Kürtçe selamladı.

"KÜRTLER AVRUPALI'DIR"

"Ortadoğu'da yaşayan Kürtler bugün ve yarının Avrupalısıdır" diyen Osman Baydemir, "Kendi anavatanlarında dilleri, kimlikleri ve kültürleri yok sayıldı. Şimdi de Avrupa Kürtleri Avrupa'da da kendi dilleriyle kültürleri ve kimlikleriyle yaşama isteği çeşitli güçlükler ve zorluklarla karşı karşıyadır.

Yani Kürtler kimi zaman Türk, kimi zaman Acem, kimi zaman Arap olarak görülmektedir. Avrupa Kürtlerinin Avrupa'da sistemle entagrasyonunun ve sisteme katılmasının önündeki en büyük engellerden biri bu algı ve tanımlamalardır.

Bizler de Avrupa'da yaşayan Kürtler için diaspora Kürtleri kavramını kullanırsak; diaspora Kürtlerinin bugün yaşadığı sorun alanlarının başında kimlik sorunu gelmektedir. Kimliği tanınan bir Kürt daha kolay bir Alman vatandaşı ve Avrupa değerler sisteminin bir parçası olabilecektir" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, konuşmasını, "Günaydın Avrupa, artık yeni bir halkınız var: Kürtler... Ve onlar haklarıyla var olmak istiyorlar, Avrupa değerler sistemine katkı sunmak istiyorlar" şeklinde tamamladı.

 



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs