En Sıcak Konular

Bayıltan tahliye

10 Eylül 2009 14:33 tsi
Adana'da tecavüz edildikten sonra öldürülen küçük kızın annesi Yıldız K, duruşmadan sonra adliye koridorunda, mahkeme heyetinin sanıklardan R.M.K'yi tahliye etmesine tepki gösterdi.

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde, tecavüz edilip iple boğularak öldürülen küçük kızın cinayet zanlısı oldukları ve olaya karıştıkları iddia edilen sanıkların yargılanmalarına devam edildi.
Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Berivan K'yi (5) öldürdükleri iddia edilen S.K. (13) ve R.M.K. (13), olaya karıştıkları öne sürülen Türkan K. (39) ve Fatma K. (55) ile müşteki Yıldız K. hazır bulundu.

Kendisinin öldürme olayına katılmadığını belirten sanık S.K, ''Fatma K, beni ahıra götürdüğünde Berivan öldürülmüştü. Fatma K, tecavüz etmemi istedi. Türkan K. de tecavüz etmem için beni tahrik etti. Ancak, bu isteklerini kabul etmedim'' dedi.

Sanık R.M.K. da kuzeni olan S.K'nin kendisine iftira attığını öne sürdü.
Sanık Türkan K. de iddiaları kabul etmeyerek, şunları söyledi:
''Akrabalarımın hakaret ve iftiralarına maruz kaldım. S.K. kaynımın oğlu olur. Bu olay planlanmış bir senaryodur. Bu olayda kurban edildik. Çocuğun ailesi ile aramızda alacak verecek meselesi vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum.''

Sanık Fatma K. de ''S.K. ile iki çocuk evin damına çıktığı için kızmıştım. Bu yüzden bize iftira atmış olabilirler. Öldürülen küçük kızın ailesiyle aramızda husumet yoktu'' dedi.

Öldürülen küçük kızın annesi müşteki Yıldız K. de sanıkların ifadelerinin doğru olmadığını öne sürdü.
Türkan K'nin annesi Vahide K'ye olaydan bir süre önce 30 bin TL borç verdiğini belirten Yıldız K, ''Bu borcun bir kısmını ödemediler. Köyden korkup, kaçmam için olayı planlamışlar. Kızımı Fatma ile Türkan K. öldürmüş, sanıklar da cinsel istismarda bulunmuştur. En ağır cezaya çarptırılmalarını istiyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, olay yerinden ele edilen DNA örnekleri ile küçük kızın tırnaklarında bulunan DNA profillerinin karşılaştırılması için Ankara Adli Tıp Kurumuna yazı yazılmasına, sanıklardan R.M.K'nın suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklu kaldığı günlerin dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

TAHLİYEYE TEPKİ
Öldürülen küçük kızın annesi Yıldız K, duruşmadan sonra adliye koridorunda, mahkeme heyetinin sanıklardan R.M.K'yi tahliye etmesine tepki gösterdi.

Baygınlık geçiren kadın ''Adalet istiyorum. Kızımın kanı yerde kalmasın'' diye bağırdı.
Sanıklar Türkan K. ve Fatma K, 16 Haziran 2008 tarihinde Berivan K'nin öldürülmesi olayıyla ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis, küçük kıza tecavüz ettikleri iddia edilen S.K. ve R.M.K hakkında da ''cinsel istismar'' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

A.A.



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs