En Sıcak Konular

Sanatçılar 'açılımın' dersini verecekler

10 Eylül 2009 11:49 tsi
AK Parti'nin Siyaset Akademisi'nde sanatçılar ders verecek. Kürt açılımının işleneceği Akademi'ye Sezen Aksu, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz da davet edilecek.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ve 'Minik Serçe' Sezen Aksu'ya AKP'den sürpriz davet. Parti yönetimi, bu yıl 'Kürt açılımı' konusunun işleneceği Siyaset Akademesi'nde ders vermesi için 120 kişilik taslak liste oluşturdu.

Listede Cem Yılmaz ile Kürt açılımına destek verdiğini belirten Sezen Aksu da yer alıyor. Yılmaz ve Aksu teklifi kabul ederlerse, Siyaset Akademisi'nde 5 Ekim'de başlayacak derslere katılıp 'Kürt açılımı'nı değerlendirecek.

Akademi Koordinatörü Ercan Demirci demokrasinin çoğulcu bir rejim olduğunu vurgulayarak, ' Siyaset Akademisi ile ülkemiz demokrasisinin gelişmesi için bir adım daha atılacak. Akademisyen, siyasetçi, sanatçı  ve yazarları alanlarında sunumlar yaparak katkıda bulunacak' diye konuştu.

'Özgürlük' dersini Livaneli Verecek

Cem Yılmaz ve Sezen Aksu gibi isimlerin yanı sıra bestelediği 'Özgürlük' şarkısını bir GSM şirketine sattığı için eleştirilen Zülfü Livaneli ve Yılmaz Erdoğan'da Siyaset Akademisi'ne davet edilmesi düşünülen isimler arasında yer alıyor. Eski politikacılardan Korkut Özal'ın da bulunduğu listenin bir sürpriz ismi de gazeteci Mehmet Ali Birand oldu.

Seminere Nobel cilası

AKP'NİN listesinde sanatçıların yanı sıra edebiyat dünyasından isimler de dikkat çekiyor. Nobel ödüllü Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Elif Şafak listede.

'Yabancı Damat' da listede

Siyaset Akademisi'nde ders vermesi istenen isimler arasında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk de bulunuyor. Lagendijk, 2006 yılında gazeteci Nevin Sungur
ile evlenmişti.

İnalcık, Ortaylı, Yayla

120 kişilik listede Kapatılan DEHAP'ın eski Genel Başkanı Murat Bozlak, Aydın Menderes, tarihçi Halil İnalcık ve İlber Ortaylı, sosyolog İsmail Beşikçi de bulunuyor. Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Prof. Atilla Yayla da listedeki akademisyenler arasında.

akşam

 



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs