En Sıcak Konular

Sözleşmelilere tayin ve nakil müjdesi

10 Eylül 2009 11:34 tsi
Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personelin eş durumu tayin taleplerini Eylül ayı içinde alacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Sağlık-Sen yöneticileri, eş durumu nedeniyle tayin bekleyen 4/B'lilerin başvurularının önümüzdeki günlerde alınmaya başlanacağını duyurdu. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, becayiş ve sağlık mazereti tayininden sonra, 2010 Haziran ayında yapılması öngörülen eş durumu tayini başvurularının da bu ay içinde alınmasını sağladıklarını söyledi.

Kaçar, sözleşmeli personeli çakılı kadro konumundan kurtaracak önemli çalışmalar da yürüttüklerini kaydetti. Sağlık-Sen Başkanı, eş durumu tayini bekleyen 4/B'lilerin başvurularının Eylül ayı içinde, 4924 kapsamında çalışanların eş ve mazeret tayini başvurularının ise 2010 Ocak ayı içinde alınacağını açıkladı. Bakan Akdağ'a, Bakanlığa personel alımı öncesinde sözleşmeli personele nakil hakkı tanınması talebiyle gittiklerini belirten Kaçar, "Bu talebimiz üzerinde Sağlık Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı çalışmaktadır. Nakil hakkının önünde herhangi bir yasal engel bulunmuyor. Bakanlığın destek verdiği nakil hakkının gerçekleşmesi halinde sözleşmeli personeli çakılı kadro konumundan kurtarmaya dönük önemli bir adım atılmış olacaktır." dedi.

Sağlık-Sen olarak sözleşmeli-kadrolu ayrımını ortadan kaldırma mücadelesi verdiklerinin altını çizen Kaçar, açıklamasında şunları kaydetti: "Sözleşmeli personel sorunları toplu görüşme masasında da, hukuksal alanda da, eylemlerimizde de öncelikli konumuz olmuştur. Sözleşmeli personel mevzuatını tek çatı altında toplayan ve kadrolularla aynı hakları içeren yasa taslağı da önemsediğimiz ve yakın zamanda sonuç almayı beklediğimiz bir çalışmadır. Biz sorunlardan nemalanan değil çözüm arayan bir sendikayız. Eş ve sağlık mazereti tayin hakkı da, becayiş hakkı da nakil hakkı da bu arayışımızın yansımasıdır."

cihan



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,573 µs