En Sıcak Konular

Prof. İsmet Giritli vefat etti...

0 0 0000 00:00 tsi
1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. İsmet Giritli, İstanbul'da tedavi gördüğü Metropolitan Florence Nigthingale Hastanesinde vefat etti.

      Ahmet Rıza Giritli AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasına geçen yılın haziran ayında ''pankreas başında kanser teşhisi'' konulduğunu belirterek, bir süre önce bu hastalığa bağlı olarak babasının karaciğerdeki ana damarının patladığını söyledi.
      Bunun üzerine İsmet Giritli'nin ameliyata alındığını ifade eden Giritli, ''Babam 15 gündür yoğun bakımdaydı. Yoğum bakımdan çıkamadı. Sabaha karşı kendisini kaybettik. Çok üzgünüz'' dedi.
      Ahmet Rıza Giritli, en son İstanbul Kültür Üniversitesinde ders veren babası için üniversitede bir tören yapılmasının planlandığını bildirdi.
     
     ÖZGEÇMİŞİ
      1924 yılında Kırım'da doğan Prof. Dr. İsmet Giritli, ilk öğrenimini burada tamamladı. Kabataş Erkek Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Giritli, 1964 yılında profesör oldu.
      1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan İsmet Giritli, Barolar Temsilcisi olarak Kurucu Meclis üyeliğine seçildi.
      Giritli, Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı (TMGT) Genel Başkanlığı, Birleşmiş Milletlerde de Türk Delegasyonu Danışmanlığı yaptı.
      1964-1968 yılları arasında ilk TRT Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığında da bulunan Prof. Dr. Giritli, 1968 yılının ocak ayında ilk televizyon yayınını gerçekleştiren ekibin başındaydı.
      İsmet Giritli, 1958-1959 yılları arasında New York Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, 1968-1969'da Columbia Üniversitesi Orta Doğu Enstitüsünde ''misafir öğretim üyesi'' olarak bulundu.
      Ders takrirleri (Fifty-Years of Turkish Political Development 1919-1969) adı ile yayınlandı.
      1971-1972 yılları arasında Washington D.C'deki Georgetown Üniversitesi'nde ''Orta Doğu'da Amerikan-Soyvet Rekabeti'' konusunda ders verdi ve ''Woodrow Wilson International Centers For Scholars'' da İngilizce olarak kaleme aldığı ''Super-Powers in the Middle East'' adli kitap İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi yayınları arasında yer aldı.
      1978-1979 yılları arasında Glasgow Üniversitesi'nde ''Senior Research Fellow'' sıfatı ile ''Petrol Politikaları'' konusunda seminer verdi.
      Giritli, 1982-1991 yılları arasında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Radyo Televizyon Yüksek Kurulu üyeliği yapan ve Atatürk Yüksek Kurumu asli üyeli bulundu, 1976 yılında Meksika Milletlerarası Hukuk Akademisi'ne seçildi.
      1985 yılında Fransızların ''Palmes Academiques'' nişanı ve ''Chevalier'' unvanını alan Prof. Dr. Giritli, İngilizce, Rusça ve Fransızca biliyordu.
      Sayısı 50'yi aşan kitabı bulanan ve sayısız makaleleri yayınlanan Prof. Dr. Giritli, 1999 yılından beri İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliği yapıyordu.
      milliyet



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,903 µs