Ergenekon selamı... | " /> Ergenekon selamı... | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan Ergenekon selamı...

10 Eylül 2009 08:24 tsi
Baykal'dan Ergenekon selamı... CHP lideri Baykal, “Ergenekon'dan içeride olan, cumhuriyeti sürdürmek isteyenlere selam olsun" dedi.“

Ergenekon'un avukatıyım” diyen CHP lideri Baykal, partisinin kuruluş yıl dönümü kutlamalarında düzenlenen törende “Ergenekon'dan içeride olan, cumhuriyeti sürdürmek isteyenlere selam olsun" dedi...

CHP Genel Başkanı Baykal, partisinin 86. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde parti genel merkezinde düzenlenen “Yargı Bağımsızlığı ve Demokrasi Paneli’nin açılışında konuştu. 86 yıl süresince Türkiye'nin başarısı için, gelişmesi için büyük mücadele vermiş olan bütün insanları bir kez daha saygıyla andığını belirten Baykal, birçok insanın bağımsızlık mücadelesi verdiğini, daha sonra cumhuriyet döneminde de büyük mücadeleler verildiğini, darbe dönemlerinde büyük acılar çekildiğini ifade etti.

GELECEĞE YÖNELİYORUZ

 "Şimdi yeni bir geleceğe doğru yönelme anlayışı içindeyiz. Bu duygular içinde, bu bağlantıları bilerek, o acıları yaşamış olanlara derin bir saygı duyarak, Türkiye'yi ayağa kaldırmak için emek vermiş olan herkesi yüreğimizden saygıyla, sevgiye selamlayarak ben bu günlere geldiğimizi ifade etmek istiyorum" diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

ISTIRAP ÇEKENLERE...

 "Bundan sonra da o duygular içinde daha ileriye doğru birlikte yürüyeceğiz. Ödenmesi gereken bedeli ödeyeceğiz. Şimdi Ergenekon'da bu toplumun, bu cumhuriyetin, bu devletin bağımsızlığı, Atatürk ilkeleri için mücadele edip de ıstırap çekmekte olan insanlara da selam olsun diyorum. Onların mücadeleleri de boşa değildir.

Onlar da Türkiye'de her dönemde her kuşağın ödediği bedeli bir ölçüde ödeme durumundadırlar, ödüyorlar. Biz bunun farkındayız, onun bilincindeyiz, onun şükran duyguları içindeyiz. Yalnız değildirler. Bu dönemleri de aşacağız. Türkiye'de tekrar hukukun, tekrar uluslararası hukuk ilkelerinin, adil yargılanma ilkelerinin, insan hak ve özgürlüklerinin saygı göreceği, işleyeceği, hiçbir kişisel hegemonya arayışının toplumda itibar görmeyeceği, çağdaş bir Türkiye'yi, bir cumhuriyet Türkiyesi’ni, bir Atatürk Türkiyesi'ni gelecekte de hep birlikte gerçekleştireceğiz.

HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

 Bunu da hep birlikte yapacağız. Toplumumuzun bütün kesimleri, kimseyi ayırmadan. Bu Araptır, bu Kürt’tür, bu Arnavuttur, bu Gürcüdür demeden hep birlikte Kürt kökenli, Arnavut kökenli ne olursa olsun, hepimiz, hep birlikte tek bir millet olarak, tek bir devlet olarak Türkiye'yi çağdaş uygarlığın üzerine hep birlikte çıkaracağız." Baykal'ın konuşmasının ardından Atatürk'ün 1935 tarihli CHP Kurultayı’nı açılış konuşması dinletildi.

'CHP SOSYOLOJİK OLAYDIR'

Günümüzde bir siyasal partinin 86 yılı tamamlamasının çok derin anlamlar taşıdığına dikkat çeken Baykal, "Bir siyasi partinin bu kadar uzun süre varlığını sürdürebilmesi, kimliğini koruyabilmesi ve 86 yıllık tarih boyunca çok önemli oluşumların sorumluluğunu üstlenmiş olması gerçekten dünya çapında ilgiyi hak eden değerlendirilmesi gereken sosyolojik politik bir olaydır" dedi.

Baykal, dünyanın çok köklü değişimler yaşadığı, çok önemli değişimlerin yaşandığı bir tarihi dönemde daima var olan bir siyasal parti kimliğini taşımanın önemli olduğunu vurgulayarak "CHP bu ülkedeki bu bölgedeki çok büyük değişimlerin anlaşılması bakımından temel referans noktasıdır" diye konuştu.

bugün



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,999 µs