En Sıcak Konular

Memur zammı için son randevu bugün

10 Eylül 2009 08:12 tsi
Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam için Kamu İşveren Kurulu ve memur konfederasyonları bugün son kez bir araya gelecek. Taraflar tekliferinde ısrarlı...

Devlet Personel Başkanlığı, Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen ile yetkili sendikaların yöneticilerini Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere bugün saat 11.00'de Başbakanlık merkez binada toplantıya çağırdı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na göre, tarafların Uzlaştırma Kurulu kararlarında anlaşmaya varması durumunda ortaya çıkacak mutabakat metni, tarafların kurul kararlarına katılmaması durumunda ise anlaşılan ve anlaşılmayan konularının yer aldığı bir tutanak Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından memur maaşlarına 2010 yılında yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulu verecek. Türkiye Kamu-Sen, mutabakat için hükümetin memur maaşlarına Uzlaştırma Kurulu kararı doğrultusunda zam yapmasını yeterli buluyor. Memur-Sen ise hükümetten, Uzlaştırma Kurulu kararının üzerinde yeni bir teklif bekliyor. Konfederasyon, yüzde 4'lük zammın yanı sıra birinci ve ikinci altı aylarda 30 artı 30 lira ek ödeme verilmesini, aile yardımının 16 lira artırılmasını, toplu görüşme primine 10 lira ilave edilmesini talep ediyor.

BAKAN YAZICI: HÜKÜMETİN YAKLAŞIMI DEĞİŞMEDİ

Bu arada Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, memur konfederasyonlarıyla bugün yapılacak toplantıda, Uzlaştırma Kurulu'nun toplu görüşmelere ilişkin kararının görüşüleceğini, hükümetin bu konudaki yaklaşımının değişmediğini söyledi. Bir televizyon programında soruları cevaplayan Yazıcı, hükümetin teklifini artırma imkânı olup olmadığı sorusu üzerine, "Hayır yok." cevabını verdi.

Toplu görüşmelerde sadece ücret konusunun değil, memurların sosyal hakları, disiplin kovuşturması, pozisyonlarına göre yaşadıkları farklı uygulamalar gibi konulara ilişkin pek çok maddenin ele alındığını söyleyen Yazıcı, görüşülen konulardan 22 tanesinde mutabakata varıldığını, ancak en önemli gündem maddesi olan mali konularda bütün bütçe imkanlarını zorlayarak, yüzde 2,5 artı 2,5 zam ve enflasyon farkı ödemesi teklif ettiklerini hatırlattı. Teklifin kabul edilmemesi üzerine konunun Uzlaştırma Kurulu'na götürüldüğünü anlatan Yazıcı, şunları kaydetti: "Uzlaştırma Kurulu diğer konulara pek değinmedi ve yüzde 4 artı 4 önerisi oldu. Yasaya göre Uzlaştırma Kurulu kararını taraflar kabul ederlerse uzlaşma, mutabakat tutanağına dönüşür, kabul etmezlerse bu da bir tutanakla tespit edilir ve konu Bakanlar Kurulu'na gönderilir. Yarın (bugün) yapacağımız toplantıda Uzlaştırma Kurulu'nun kararını görüşeceğiz. Hükümetin buradaki yaklaşımı değişmemiştir. Çünkü biz olanı vermezlik yapmadık. İmkânlarımız neyse onu söyledik. Dolayısıyla bizim söylediğimiz tarihten bu yana imkânlarımızda bir değişme, gelişme olmamıştır. Dolayısıyla Uzlaştırma Kurulu bir değişime dayanarak karar oluşturmuş değil. Mevcut duruma göre böyle bir takdirde bulunmuş, ama hükümetin önerisinin ötesinde herhangi bir farklılık olmayacak. Büyük bir ihtimalle bu konuda uzlaşma olmayacak ama diğer maddelerde uzlaşmamız var."

zaman



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs