En Sıcak Konular

Şehit babasından Bahçeli'ye ağır tepki

9 Eylül 2009 21:41 tsi
Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında şehit düşen Komando Er Yusuf Ulaş, Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Aynalıhoca köyünde defnedildi.

Yedi kardeşi bulunan ve 10 aylık asker olduğu bildirilen Yusuf Ulaş'ın cenazesi helikoplerle köye getirildi. Köy okulunda düzenlenen resmi cenaze töreninde anne Taliha Ulaş ile kardeşi Zeynep Ulaş fenalık geçirdi.

Törene Vali Erdoğan Bektaş, 34. Motorize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhaneddin Akdı, Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Aslan, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acarır ve Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ile diğer yetkililer katıldı.

"BAHÇELİ SUSSUN, O EVLAT ACISI NEDİR BİLMEZ"

Şehidin babası Mehmet Nasir Ulaş, yaptığı konuşmada Kürt açılımının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, açılıma sert tavır gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, "Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok. O evlat acısı nedir bilmez. O yüzden hiç konuşmasın, sussun. Bu konuda hiç tepki göstermesin. Bu sorun çözülsün, evlatlarımız artık ölmesin." dedi.

34. Motorize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhaneddin Akdı da şehidin babasının yanına giderek teselli etmeye çalıştı.

Akdı, "Çocuğu önce siz yetiştirip büyüttünüz, emek verdiniz. Sonra kınalı kuzu gibi bize teslim ettiniz. Bizim emanetimiz oldu. Şu andan itibaren bu çocuk bütün milletin çocuğudur. Buna bütün millet sahip çıkacak. Şehitlik mertebesi herkese nasip olmaz. Benim bir çok arkadaşım şehit oldu ama bana nasip olmadı. O yüzden oğlunuzla gurur duymanız gerekiyor." diye konuştu.

Anne Taliha Ulaş ise, 2 gün önce oğlu ile telefonla görüştüğünü anlatarak, "Oğlum bana, yerinin çok iyi olduğunu söyledi. (Herhangi bir sıkıntım yok. Eğer ben şehit olursam sakın ağlamayın) dedi. Benim oğlum şehit oldu. Canı veren de Allah, alan da Allah. Benim çocuğum şehit oldu, başkalarının çocuğu olmasın. Bu Kürt sorunu bir an önce çözülsün. Hiç kimsenin annesi ağlamasın. İki tarafın da annesi var. İki tarafta da yürekler yanıyor, anneler ağlıyor. Artık bu süreç hızlansın ve sorun bitsin." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra şehit er, köy mezarlığında toprağa verildi. Şehit erin toprağa verilmeden önce annesi, babası ve kardeşi tarafından öpülmesi cenazeye katılanları ağlattı.

Şehidin ailesini Vali Erdoğan Bektaş başta olmak üzere komutanlar teselli etti. 

samanyoluhaber



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs