Derenin intikamı ağır olur | " /> Derenin intikamı ağır olur | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Derenin intikamı ağır olur

9 Eylül 2009 21:18 tsi
Erdoğan: Derenin intikamı ağır olur
Başbakan Erdoğan yanına 3 bakanını alarak yüz yılın afetini değerlendirdi. Erdoğan atasözünden yola çıkarak, "Derenin intikamı ağır olur" dedi.

Başbakan Erdoğan, Afet Koordinasyon Merkezi'nde Sağlık bakanı Recep Akdağ, İçişleri bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte basın toplantısı yaptı. Erdoğan İstanbul'daki bu yağışın son yüz yılda olan en büyük yağış olduğunu söyledi. Kendi belediye bsaşkanlığı döneminde de ( 1996 ) benzer afetin yaşandığın belirten Erdoğan, metrekareye 185 kilogram yağmur düştüğünü, bunun rekor olduğunu anlattı.

AFETİN BİLANÇOSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbulumuz'da Silivri, Çatalca ve merkez dahil olmak üzere 26 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanında Tekirdağ'da 5 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda 9 tane de kayıbımız var” dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezine gelişinde yaptığı açıklamada, bir Ramazan gecesinde üzücü olayları değerlendirme toplantısı yapmanın kendileri için üzüntü verici olduğunu belirtti.

Trakya bölgesi ve İstanbul'da dün ve bugün meydana gelen yoğun yağışlar sebebiyle izahı adeta mümkün olmayan büyük felaketlerle karşı karşıya kalındığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bu felaketlerin şöyle bir izahını isteyip araştırdığınız zaman; bu olsa olsa '100 yılda bir olur ya da daha uzun süreci kapsayan felaketlerdir' diye tanımlanır” diye konuştu.

Erdoğan, son 10 yıllara bakıldığında İstanbul'da en fazla yağışın metre kareye 64 kilogramı bulduğunu, bunlardan birinin de kendi belediye başkanlığı dönemine rastladığını belirtti.

Şimdiki durumun “vahim” olduğunu ifade eden Erdoğan, 185 ile 225 kilogram arasında bir yağış rakamının söz konusu olduğunu dile getirdi.

Bunun bambaşka bir afet olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu olayın neticesinde malum üç gündür süren bu yağışlarla İstanbulumuz'da Silivri, Çatalca ve Merkez dahil olmak üzere 26 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanında Tekirdağ'da 5 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda 9 tane de kayıbımız var. Ölenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz.”

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

- Bir şeyi ısrarla söylüyoruz. O da şudur. Yıllardır bu dereler üzerinde ıslah yapma gayretlerimiz var. Benden sonrakiler de takip ettiler. Ama ciddi engeller var. Bu olay umarım bundan sonra bu engelleri ortadan kaldırır.

- Büyükşehir belediyesi ıslah çalışmasını yapmak istyorç ama engel çıkıyor. Kendi dönemimde yaşadım. Bugün yine yaşadık.

- Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Örneğin derelerin islah çalışmaları. İmara ters yapılara izin vermeyeceğiz. Ama kalkar da biz dere yatağına binalar yaparsak ve yaygınlaştırsak bu sonuç çıkar. Atasözümüz var: "Derenin intikamı ağır olur" diye.

- Hamdolsun Alibeyköy'de sıkıntı yaşanmıyor. Alınan tedbirler bunu engelledi.

- Bugün teknolojinin tüm imkanları kullanıldı. Ancak tüm bunlar bu yapılanmanın neticesidir.

- Mali noktada zarara uğrayanların yanındayız yanında olacağız. İlk etapta İstanbul valiliğine gönderdiğimiz 2 trilyonluk desteğimiz oldu. Tekirdağ valiliğine de 250 millyarlık yardımımız oldu. Bu desteklerimiz yine devam edcecek.

- Şu anda bu acıyı yaşadık. bunun tekranrını istemiyorsak işin adını koyalım.
1. Dere yataklarından, ister tır garajı, ister konut, süratle kaldırmamız gerekiyor.

2. Biz adımızı atacağız. Fakat vatandaşla el ele verirsek kolay yaparız. Ama vatandaşımız engel teşgil ederse bunu yapamayız.

 
hurriyet



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,398 µs