En Sıcak Konular

Bu uyarılara dikkat !

9 Eylül 2009 18:53 tsi
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, Meteoroloji'nin yağışların devam edeceğini açıklaması üzerine vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Zonguldak'ın bazı ilçe ve beldelerinde geçen yıl temmuz ayında sel felaketi yaşandığını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, felaket öncesinde, kamu görevlililerinin uyarıları doğrultusunda hareket edilmesini, sel alanlarından uzak durulmasını, yüksek yerlere çıkılmasını ve oturulan bölgenin güvenilirliğinin kontrol edilmesini istedi.

Dr. İlikhan, sel anında yapılması gerekenlerle ilgili olarak da şu uyarıları yaptı: "Sel suları ile kaplı yolda araç kullanmayınız. Aracınızdayken sel içinde kalırsanız, hemen aracı kapatınız ve yüksek bir yere çıkınız. Çünkü, suyun 30 santimetre yükselmesi araç üzerinde 700 kiloluk itmeye neden olur. 60 santimetrelik yükselme bir aracı sürüklemeye yeter. Kopmuş elektik tellerinden uzak durun ve derhal ilgili yerlere bildiriniz. Sele bağlı ölümlerin önemli bir kısmı elektrik çarpması sonucu görülmektedir. Sel suları ile bütünlüğü bozulmuş deri teması olduğunda sabunlu su ile yıkayınız."

Dr. İlikhan, sel felaketine maruz kalındıktan sonraki süreçte en önemli tedbirin temizliğe dikkat edilmesi olduğunun altını çizerek uyarılarını şöyle sürdürdü: "Temiz gıda ve su tüketiniz. İçme suyunuzda bulanıklık veya koku gibi değişiklikler fark ederseniz suyu kullanmayın ve başta belediye olmak üzere yerel idarenin yetkililerin haber veriniz. Çamur ve su birikintilerinde çocuklarınızın oynamasını engelleyiniz. Yerleşim yerinde böcek, kemirici ve yabani hayvanlar ile temastan kaçının ve bunların sayısında artış görüyorsanız, muhtarlık, belediye ve tarım il ve ilçe müdürlüklerine haber verin. Herhangi bir ateşli hastalık veya ishal ortaya çıktığı zaman en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. Sel sularına kanalizasyon karışmış olabilir, evin temizlenmesinde 9 ölçü suya 1 ölçü çamaşır suyu katılmış suları kullanınız." 

cihan

 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,093 µs