En Sıcak Konular

Muammer Aydın'dan yeni çıkış!

9 Eylül 2009 17:20 tsi
Muammer Aydın'dan yeni çıkış! Başından beri Ergenekon soruşturmasına savaş açan İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'dan CHP panelinde yeni inciler...

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Ergenekon soruşturmasını eleştirerek, "Bugün geldiğimiz noktada yasama ve yürütme, yargıya da el atmakta. Bu durum kesinlikle içe sindirilemez." dedi.

CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Genel Merkez'de düzenlenen 'Yargı Bağımsızlığı ve Demokrasi' konulu panelde konuşan Muammer Aydın, siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmezlerinden olduğunu, ancak demokratik yolları kullanarak Cumhuriyet ile kavgalı olarak siyasi hayatın içinde yer alanların çok fazla yaşayamayacağını söyledi.

Demokrasi olmazsa, birçok şeyin olmayacağını, kavramların içinin boş hale geleceğini vurgulayan Aydın, "Nitekim içinden geçtiğimiz süreçte de hukuk devleti olarak yeşeren Cumhuriyet'in nitelikleri ile bezenmiş ülkede bir takım sıkıntılar, hukuk devleti anlayışından uzaklaşarak gerçekleştirmek isteyen anlayış ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

Aydın, yargı bağımsız olması gerekirken, siyasetin yargı üzerinde gölge yaptığını ve yargıyı kullanarak emellerini gerçekleştirmeye çalıştığını ileri sürerek, bu durumun ise kaosa neden olduğunu savundu.

Aydın, şunları söyledi: "İçinden geçtiğimiz süreçte yaratılan bir soruşturma hâlâ ucu açık bir şekilde devam etmekte. Nerede duracağını, zannediyorum onu yaratanlar dahi bilemiyor. Kavuşturmaların ne zaman biteceğini hiçbir hukukçu kestiremiyor. Soruşturmalarda hukuka aykırılıklar var. 'Ben yaptım oldu' mantığı ile yürütülen bir yargı, ancak taraflı yargı olabilir. Oysa soruşturma ve kovuşturmaların yansız, nesnel, tarafsız yargı organları ve o organlarda görev alan hakim, savcılar ve avukatlar tarafından gerçekleştirilmesiyle olur. Türkiye'de soruşturma organları aldıkları yetkiyi sonsuz zannediyor. Ergenekon iddianamelerinde yer alan bilgilerden bir çoğu uydurma, gerçek dışı ve çelişkili. Hukuka uygun olarak, toplumsal barışa zarar verilmeden bu sürecin geçirilmesi ve demokratik yollarla bu süreçten kurtulmayı umut ediyorum."

(CİHAN)



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs