En Sıcak Konular

Bakan Yıldız elektrik kesintileri açıkladı

9 Eylül 2009 16:06 tsi
Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'daki sel felaketinde ana trafolarının bazılarını, şalt sahasını su basması nedeniyle bazı 3 bölgede elektrik kesintilerinin olduğunu bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'daki sel felaketinde ana trafolarının bazılarını, şalt sahasını su basması nedeniyle Silivri, İkitelli ve Sarıyer olmak üzere 3 temel bölgede elektrik kesintilerinin olduğunu bildirdi.

Bakan Yıldız, TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu ile Bakanlıkta yaptığı görüşme sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmasına İstanbul'da yaşanan sel felaketine değinerek başlayan Yıldız, ''sel felaketinde hayatını kaybetmiş olan kişilere Allahtan rahmet diliyorum. Bu felaketin devletimiz, hükümetimiz tarafından hızlıca yaralarının onarılacağını belirtmek isterim'' dedi.

Sel felaketi nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşandığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, özellikle temel olarak Silivri, İkitelli ve Sarıyer olmak üzere 3 temel bölgede bir takım elektrik kesintilerinin olduğunu bildirdi.

Bunun ana trafolarının bir kısmında, özellikle İkitelli'de şalt sahasının tamamen su basmasından kaynaklandığını anlatan Yıldız, böyle bir durumda enerji vermenin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

Kendilerinin güvenlik amacıyla da mevcut olan enerjiyi Silivri, Kumburgaz, Avcılar Sefaköy, Gaziosmanpaşa, Çağlayan gibi semtlerde kontrollü olarak kestiklerini ifade eden Yıldız, bunun için de su miktarına özellikle dikkat ettiklerini, suyun mutlaka çekilmesi gerektiğini, şalt sistemdeki kurutma çalışmalarının da hızlıca yapılacağını bildirdi.

Bunun akabinde kademeli olarak enerjiyi vereceklerini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

''Şu anda santrallerden de özellikle bizim 1300 megavatlık Ambarlı santralinin şalt sahasında yine su bastığı için santralimizin çalışmasını da durdurduk, ama enerji konusunda elektrik verme konusunda herhangi bir tehdit bulunmamaktadır, herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Suya bakarak bu şekliyle kademeli olarak vereceğiz, arkadaşlarımız çalışıyor, suyla alakalı bir risk gördükleri anda kontrollü olarak enerjiyi kesecekler.''

''ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK''

TEİAŞ'ın iletim hatlarının 154 kilovoltluk, dağıtım hatlarının da 34,5 kilovoltluk hatlar olduğuna işaret eden Yıldız, şalt merkezini, indirici merkezlerde, suyla temas halinde olan bir yer varsa onun zaten elektriğini kendilerinin kestiğini ifade etti.

Yıldız, ''İstanbul'da biz gözlüyoruz ve arkadaşlarımız tamamen işlerinin başındalar, şu anda endişe edecek bir durum yok'' diye konuştu.

Bu arada TEİAŞ'ın Silivri, Kumburgaz, Avcılar, Sefaköy, Gaziosmanpaşa, Çağlayan, Sarıyer, Bayrampaşa İşletme Müdürlüklerinin bugün saat 11.30 itibariyle bazı semtlerde elektrik kesintilerine gittiği bildirildi.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,075 µs