En Sıcak Konular

Bakan Demir: Mağduriyetler giderilecek

9 Eylül 2009 11:05 tsi
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, sel felaketi ile ilgili Selimpaşa'da incelemelerde bulundu.

Erdoğan'a durumla ilgili bilgi verdiklerini belirten Demir, vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.   

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İstanbul'da yaşanan yoğun yağışın ardından, çalışmalar ve yapılan tespitleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kuruluna sunup, vatandaşların mağduriyetini en kısa sürede giderme noktasında gayret içerisinde olduklarını bildirdi.

Demir, Selimpaşa'da incelemelerde bulunmasının ardından NTV'de soruları yanıtlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaşanan durumla ilgili bilgi verdiklerini kaydetti.

Karadeniz Bölgesinde son 7-8 yıldır yapılan ıslah çalışmalarının, suyu denize kısa sürede ulaştırıcı çalışmaların son derece etkili ve verimli olduğunu gördüklerini belirteren Demir, bu bölgelerde de bunların yapılması gerektiğine işaret etti.

Demir, ''Buradaki çalışmalar ve yapılan tespitleri Başbakanımıza ve Bakanlar Kuruluna sunup, vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede giderme noktasında gayret içerisindeyiz'' dedi.

İl Özel İdaresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, belediye başkanlarına kaymakamlara, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine gösterilen dayanışmadan ötürü teşekkür eden Demir, ''Birbirlerine sahiplenme ve yaraları sarma, mağduriyetleri giderme noktasında çok büyük bir dayanışma sergileniyor'' dedi.

Demir, Türkiye'nin deprem ve sel, su taşkınları noktasında afete duyarlı bir bölge olduğunun bir kez daha anlaşıldığını ifade ederek, bütün çalışmaları, bu yönde var olan çalışmaları daha da hızlandırarak devam ettireceklerini bildirdi.

Vatandaşların mağduriyetlerin giderilmesinin görevleri olduğunu vurgulayan Demir, ''İmkanlar, yasalar çerçevesinde Hükümetimiz, Sayın Başbakanımızı bilgilendireceğiz bu çalışmalarımızdan dolayı. Hükümetimiz her zaman en seri şekilde vatandaşımızın yanındadır, yaraları sarma noktasında vatandaşların mağduriyetlerini gidermek, zaten varlık sebebimiz...'' dedi.

Demir, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet ve ailelerine baş sağlığı diledi. Bakan Demir, ''Altyapı hasarlarını giderirsiniz, mağduriyetleri giderirsiniz ama kaybettiğiniz canı geri getiremezsiniz. bu konuda çok üzüntülüyüz'' diye konuştu.

aa



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs