Emniyeti alarma geçiren bilgi | " /> Emniyeti alarma geçiren bilgi | "/>

En Sıcak Konular

Emniyeti alarma geçiren bilgi

9 Eylül 2009 08:06 tsi
Emniyeti alarma geçiren bilgi 
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'nın provokatif eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Örgüt, Abdullah Öcalan'ın yol haritası avukatlara verilinceye kadar eylemlere devam etmeyi kararlaştırdı.

Emniyet'in raporuna göre KCK, güvenlik güçlerini tahrik ederek halkla karşı karşıya getirmeyi planlıyor. Terör elebaşısı Öcalan'ın 'Kürt sorunu- na çözüm' amacıyla yaptı ğı çalışma cezaevi yetkililerince inceleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK terör örgütünün, Abdullah Öcalan'ın İmralı'da hazırladığı yol haritası açıklanıncaya kadar izleyeceği stratejiyi deşifre etti. Emniyet'in raporuna göre, KCK/TM, Öcalan'ın yol haritasının açıklanamayacağı düşünülerek yandaş kitleye eylem yaptıracak talimatlar verdi. KCK/TM kitlelerin sokağa çıkarılmasını isterken yaşamı felç edecek her türlü eylemin meşru olduğunu bildirdi.

EMNİYET, VALİLERİ UYARDI: DİKKATLİ OLUN

Bu bilgi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. 81 il valiliğini uyaran Genel Müdürlük şu uyarılarda bulundu: "İl ve ilçelerde gerçekleştirilecek eylemlere geniş katılımın sağlanması, ateş yakma, slogan atma tarzında korsan gösteriler vasıtasıyla polise mukavemet ve taşlı sopalı saldırı düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca kamu kurumlarına yönelik yağma ve tahrip etme ile özel araçlarının yakılması tarzında kamu düzenini bozucu eylemlere gidilmesi yönünde istihbari bilgiler edinilmiştir."

Raporda muhtemel eylemler ve etkinlikler sırasında örgütün güvenlik güçlerini tahrik ederek, güvenlik güçleriyle halkı karşı karşıya getirmeye dönük provokasyon girişimleri planladığına da dikkat çekiliyor. Emniyet, tüm birimleri bu tür girişimlere karşı hazırlıklı olunması yönünde de uyardı. Raporda, personel ile kamu bina ve tesislerinin korunmasına dönük tedbirlerde hassas davranılması istenirken, toplu giriş çıkışlarda ve görev sırasında personel güvenliğinin üst seviyelerde sağlanması gerekliliğine vurgu yapıldı. Lojmanlar ve hizmet binaları yine sıkı güvenlik altına alınacak. Ayrıca şüpheli paketler ve araçlar konusunda da duyarlı davranılacak. 

zaman



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs