En Sıcak Konular

Şehit evlerine düşen ateş yurdu yaktı

9 Eylül 2009 08:03 tsi
Yurdun batısında yağmur sularının yol açtığı sellerin doğurduğu facialar yürekleri yakarken doğudan acı haberi alan şehit ailelerinin acısı Türkiye'yi çifte yasa boğdu.

Polis oğullarını ziyaret ederken asker oğullarının şehit haberini aldılar  
 
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi'nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Kırşehirli Astsubay Ferhat Erdem'in, Kırıkkale'deki polis oğullarının yanında bulunan anne ve babası, şehit haberi üzerine Kırşehir'deki evlerine geldi.

Şehit annesi Dönüş Erden ve babası Hacı Emin Erden'in, Kırıkkale'de polis olan diğer oğullarını ziyarete gittikleri, çocuklarının şehit haberini orada aldıkları öğrenildi. Şehit anne ve babası, acı haber üzerine ambulansla Kırşehir'deki evlerine getirildi.

Acılı anne ve babanın gelmesi ile birlikte bütün aile feryat ederek birbirlerine sarılıp ağladı. Şehit babasına Kırşehir Jandarma Komutanı Osman Uçar başsağlığı dileklerinde bulundu. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Hacı Emin Erdem'i yakınları sakinleştirdi.

Kastamonu'yu yasa boğan şehit haberi

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Burak Kapucuoğlu'nun (22) memleketi Kastamonu'daki evinde yas yaşanıyor.

7 Kasımda terhis olması beklenen Burak Kapucuoğlu'nun Kastamonu'da oturan ailesine haberi, Vali Mustafa Kara, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ve beraberindekiler verdi.

Anne Sevil Kapucuoğlu, oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalaşarak Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yeniden evine döndüğünde asker selamı veren anne Kapucuoğlu, ''Ağlamayacağım, teröristleri sevindirmeyeceğim'' diye konuştu.

Baba Metin Kapucuoğlu da ''Vatan sağolsun'' dedi.

Burak Kapucuoğlu'nun babasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, ''Baba ben belki buradan gelemeyebilirim. Hakkınızı helal edin'' dediği belirtildi.

Şehit Burak Kapucuoğlu'nun cenazesinin bugün bağlı bulunduğu birlikte düzenlenecek törenin ardından Kastamonu'ya getirileceği ve Perşembe günü defnedileceği öğrenildi. 

Operasyona çıkmadan önce helallik istemiş  
 
Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Emrah Temel'in (21) memleketi Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi duyunca fenalık geçirdi. Askere gitmeden 17 gün önce nişanlanan Temel'in, şehit düşmeden bir gün önce babasını arayarak helallik istediği öğrenildi.

Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Emrah Temel'in Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki evine ateş düştü. Temel'in Taşkesti beldesine bağlı Avdullar köyünde yaşayan ailesine acı haberi, Mudurnu ilçe kaymakamı Alp Arslan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Uğur Avcı ve İlçe Müftüsü Osman Şener birlikte verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen anne Halime Temel ile baba Ahmet Temel fenalık geçirdi. Kardeşinin şehit olduğu haberini alan Ercan Temel de sinir krizi geçirdi. Evden dışarı fırlayarak şehit ağabeyinin yanına gitmek istediğini söyleyen acılı kardeşi, yakınları güçlükle yatıştırdı. Torunun şehit haberini Öküzova Yaylası'nda alan dede Arif Temel de acı haber üzerine köydeki eve geldi. Kamyonetten indirilişi sırasında ağıt yakarak fenalaşan Temel'e evde bulunan 112 hızır acil ekibi müdahale etti. Temel'in şehit düştüğünü öğrenen köylüler de evin önünde toplandı. 3 kardeşin en büyüğü olan Emrah Temel'in acemiliği İzmir Foça'da komando olarak yaptığı, 16 gün önce de usta asker olarak Siirt'e gittiği ifade edildi.

Şehit düşmeden bir gün önce babasını arayan Temel'in, "Baba operasyona çıkıyorum. Hakkınızı helal edin." dediği öğrenildi.

3,5 aylık askerken şehit düşen Temel'in askere gitmeden 15 gün önce Kocaeli'nden nişanlandığı dile getirildi.

 Ağabeyinin ölümünden 5 ay sonra şehit düştü  
 
Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Orhan Kılıç'ın, Ankara'nın Keçiören ilçesinde oturan baba evinde yas hakim. Anne ve babası 2 yıl önce ayrılan şehit Kılıç'ın izne gelmeye hazırlandığı, bu yüzden babasından para istediği öğrenildi. Ağabeyini 5 ay önce kaybeden Şehit Orhan Kılıç'ın, babasının kendisine para gönderdiği gün şehit olduğu öğrenildi.

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Orhan Kılıç'ın, Ayva Sokak No:9 Altındiş Apartmanı'ndaki baba evine acı haber, gece geç saatlerde Jandarma tarafından verildi. Haberin duyulması üzerine Kılıç ailesinin evi ziyaretçi akınına uğradı. Şehidin babasının oturduğu apartmana ve çevresine Türk bayrakları asıldı.

Başsağlığı dileyenleri kabul eden baba İdris Kılıç, metanetli olmaya çalıştı. "Vatan sağ olsun. Allah'tan geldi." diyen acılı baba, bir oğlunu da 5 ay önce kaybettiğini söyledi.

Oğluyla en son önceki gün görüştüğünü belirten Baba Kılıç, "Bana izine geleceğini söyledi. Bu yüzden para gönderdim. Gönderdiğim para içime sinmedi. Bugün (Kılıç'ın şehit olduğu gün) tekrar 100 TL daha gönderdim" diye konuştu.

Demokratik açılımla ilgili soruya, "Ne diyeyim, vatan sağ olsun. Elimden bir şey gelmez. Allah'ın dediği oldu" şeklinde cevap verdi.

2 senedir eşiyle ayrı yaşadığını belirten acılı baba, "5 ay önce de bir oğlumu kaybettim, 32 yaşındaydı. Vadesiyle hayatını kaybetti" dedi.

ajanslar




Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs