manidar' | " /> manidar' | "/>

En Sıcak Konular

'Saldırıların zamanlaması manidar'

8 Eylül 2009 20:59 tsi
'Saldırıların zamanlaması manidar' Siirt ve Hakkari'den gelen şehit haberleri üzerine devletin zirvesinden peş peşe açıklamalar geldi...

GÜL: AMACINA ULAŞAMAYACAK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6 askerin şehit olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle: ''Siirt ve Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimizin şehit olması ve 4 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

Ülkedeki huzur ve kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan iyi niyetli çabalar sürerken gerçekleşen bu saldırılar hepimizi derinden sarsmıştır.

Vatanı korumak, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan mehmetçiklerimize karşı yapılan saldırıları şiddetle telin ediyorum.

Birlik ve beraberliğimize yönelen tehditler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.

Kahraman şehitlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

ŞAHİN: SALDIRILARIN ZAMANLAMASI MANİDAR

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Çukurca ve Eruh'taki ''hain'' saldırıların ülkedeki kardeşlik ve huzur ortamının pekiştirilmesine dönük çabaların sürdüğü bir döneme rastlamasının ''düşündürücü'' olduğunu belirtirken, ''Milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek eylemlere başvuranlar, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelidirler. Hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir'' dedi

Şahin, mesajında Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Çukurca ilçeleri kırsalında teröristlerle çıkan çatışmalarda 6 askerin şehit olması ve 3 askerin de yaralanmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bu hain saldırının ülkemizdeki kardeşlik ve huzur ortamının pekiştirilmesine dönük çabaların sürdüğü bir döneme rastlaması düşündürücüdür.

Milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek eylemlere başvuranlar, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bilmelidirler. Hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir.

Milletimizin bir daha böyle acılar yaşamaması ortak dileğimizdir.

Devletimizin ve milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna aziz canlarını veren kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum.

Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum."

ERDOĞAN: SÜREÇ DEVAM EDECEK

Başbakan Erdoğan, Siirt ve Hakkari'de 6 askerin şehit olmasının 'demokratik açılım' sürecini engelleyemeyeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröristlerle çıkan çatışmalarda Siirt ve Hakkari'de 6 şehit verilmesini değerlendirdi.

Ankara'daki katıldığı iftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Askerimize sıkılan kurşunlar 'demokratik açılım' sürecini engelleyemez" dedi.

'Çünkü bu bir kardeşlik projesidir' diyen Erdoğan, ''Bizim güvenlik güçlerimiz, askerimize sıkılan bu kurşunlar hiçbir zamlan bizim 72 milyon vatan evladının birliğine beraberliğine yönelik başlattığımız ve sürdürmekte olduğumuz bu süreci engellemeyecektir'' şeklinde konuştu.


Erdoğan, 'Demokratik açılım'la ilgili Meclis'teki kapalı oturuma muhalefetin olumsuz yaklaşmasını da "kendileri bilir" şeklinde değerlendirdi.

Süreç hakkında yazılı randevu taleplerine MHP'den ret cevabı aldıklarını CHP'nin ise yazılı olarak yanıt vermediğini hatırlatan Erdoğan, "CHP'den randevu talebinde bulunacağız" ifadesini kullandı.



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,695 µs