En Sıcak Konular

Meteorolojiden Marmara için alarm!

8 Eylül 2009 20:41 tsi
İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışların 3 gün daha devam edeceği bildirildi.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların aralıklarla devam ettiğini kaydetti.

Kente şimdiye kadar düşen yağış miktarının Terkos'ta 75, Çatalca'da 50, Kartal'da 18, Büyükada'da 17, Silivri ve Hadımköy'de 11 kilogram olarak tespit edildiğini aktaran Yıldırım, ''Yağışların yarın daha da yoğunlaşmasını bekliyoruz. Perşembe ve Cuma günü de yağışlar aralıklarla devam edecek'' dedi.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şekilde görülecek yağışların su baskınlarına neden olabileceğini hatırlatan Yıldırım, ''Vatandaşların su baskınlarına ve yıldırıma karşı da dikkatli olmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Yıldırım, hava sıcaklarının ortalama 6 derece düşerek mevsim normallerinin altına indiğini, rüzgarın bugün poyrazdan kuvvetli olarak estiğini, yarın ise kuvvetli yağış anında zaman zaman kuvvetli olarak fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi. Mustafa Yıldırım, yarın ve 10 Eylül Perşembe günü en yüksek sıcaklığın 24 derece, 11 Eylül Cuma günü ise 25 derece olmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Hava sıcaklığı: Yağış alan yerlerde hissedilir derecede (4 ila 6) azalacak olan hava sıcaklığı; doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgâr: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji'den uyarılar

Sağanak yağış uyarısı: Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, bugün merkez, Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde kuvvetli yağışın etkili olacağını belirtti.

Kent merkezinde 19 derece olan hava sıcaklığının 13 dereceye düşeceğini ifade eden yetkililer, son 24 saatte ise metrekareye 74,6 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Marmara Denizi'ndeki fırtınanın da devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşları, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İzmir Valiliği uyarıda bulundu

İzmir'de yağış beklentisi nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu. İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün bölgede kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği olumsuzluklara karşı, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Kuvvetli yağış Ege'yi de vuracak: Kuvvetli yağışlar bugün de Marmara'da etkili olurken, öğleden sonra ise Ege ve Batı Akdeniz'i vuracak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, güney, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu'nun doğusunda aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara ile öğle saatlerinden sonra Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde hissedilir derecede (4 ila 6) azalırken, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Bölgelerimizde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta) ile akşam saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, K.Maraş, Hatay, Osmaniye) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Niğde) ile Çankırı, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Düzce ile zamanla Kastamonu ve Zonguldak çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin ile akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs