En Sıcak Konular

"Tetiği Yasin Hayal çekti"

0 0 0000 00:00 tsi
Sürpriz kadın tanık, polise "Dink'i Hayal vurdu" dedi. Hayal'in olay yerinde olduğunu gösteren kaset Dink'in ailesi ve avukatına da izlettirildi. İşte şok iddia...

Dink suikastinde sürpriz gelişme... Cinayet sırasında olay yerinde olduğunu söyleyen bir kadın tanık polise "Yasin Hayal de oradaydı. Hrant Dink'i onun öldürdüğünü gördüm" dedi.

AÇIKLANMAYAN KAMERA GÖRÜNTÜSÜ
Bu arada Emniyet'te saklı olan bir kaset de Dink'in ailesi ve avukatına izlettirildi. Bölgedeki 20'yi aşkın kameranın görüntülerini izleyenlerden biri şunları anlattı:

YASİN ARKADAN, SAMAST ÖNDEN
"Dink çıkınca 4-5 suikastçi hareketleniyor. Grubun lideri 40-45 yaşlarındaki kişi bir bahaneyle Dink'i durduruyor. Yasin Hayal arkadan Samast önden yaklaşıyor.

HAYAL VE LİDER İNŞAATA GİZLENDİ
Samast'ın silahı ateşlenmiyor. Dink yere düşünce Samast bağırarak kaçarken Hayal ve grubun lideri uzaklaşmadan gelişmeleri saklandıkları yerden izliyor.

KAZAK AYNI KAZAK
Yasin Hayal Trabzon'da yakalandığında üzerindeki kazak cinayet anındaki kamera görüntüleriyle aynıydı.

Fotoğraftaki polis şefi gitti
Samsun Emniyeti'nde polis ve jandarmaların, suikastin zanlısı Samast'la kolkola poz verdiği görüntüler deprem yarattı. Samsun Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, Terörle Mücadele Şube Müdürvekili Metin Balta ile bir komiser ve bir polis memuru görevden alındı. 4 jandarmanın görev yeri de değiştirildi.

Jandarma: Bu bir tertip
Samast'la kolkola fotoğraf için jandarmadan açıklama: "Jandarmada çekilmiş gibi servis edilmesi bu tertibin arkasında olanların niyetlerini göstermesi açısından endişe vericidir."

Polisten karşı yanıt
Emniyet Sözcüsü Çalışkan, jandarma açıklamasına "Kurumların birbirini basın önünde suçlamaları doğru değil" diye yanıt verdi. Fotoğraf için de "Polis profesyonel olmalı, görevde duygulara yer olmamalı" dedi.

Samast ve Hayal birlikte silah çekti 'Vuran Hayal'

Ortaya çıkan gizli sürpriz tanığa göre, Ogün Samast Agos gazetesinin önünde yalnız değildi İkinci kişi Yasin Hayal arkadan gelip, yaklaşık 1.5 metre mesafeden Dink'in kafasına ateşledi.

Hrant Dink suikastinde tetikçi olarak gösterilen Ogün Samast'ı cinayete azmettirdiği açıklanan Yasin Hayal'in asıl tetikçi olduğu iddia edildi. Dink cinayetiyle ilgili ifade veren sürpriz kadın tanık, asıl tetikçinin Yasin Hayal olduğunu ileri sürdü. Can güvenliği nedeniyle adı saklı tutulan kadın tanık, önceki gün saat 13.00'de Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, yaklaşık 9 saat kamera görüntelerini izledi ve gerçek tetikçinin Yasin Hayal olduğunu iddia etti.

"ÜÇ EL ATEŞ ETTİ"
Sürpriz tanığın iddiasına ve kamera kayıtlarına göre suikast şöyle gelişti: Kamera görüntülerine göre 14.57'de Hrant Dink, bankadan çıkıp Halaskargazi Caddesi'nde yürümeye başladı. Suikastten saniyeler önce Dink'in yanına orta yaşlı, esmer bir kişi geldi. İkili kısa bir konuşma yaptı. Yoluna devam eden Dink'e bu kez sağdan yine esmer, kısa saçlı ikinci bir kişi yaklaştı. Bu kişiyle sohbet eden Dink'in karşısına daha sonradan tetikçi olduğu iddiasıyla tutuklanan Ogün Samast çıktı ve tabancasını çekti. Dink, karşısındaki eli silahlı kişiye bakarken bu kez arkadan çizgili kazaklı, siyah montlu ve açık renk pantolonlu bir kişi yaklaştı. Yaklaşık 1,5 metre mesafeden 3 el ateş etti. Kadının anlatımlarınagöre Dink, kanlar içerisinde yere düşerken Samast hızla, arkadan gelen saldırganın yanına gitti. Ikili burada bir süre konuştu ve Samast, tabancayı beline takıp koşmaya başladı. Yasin Hayal olduğu ileri sürülen kişi ise Şafak Sokak'ın girişinde bir başkasıyla buluşup koşarak aynı sokakta bulunan bir inşaatın içerisine girdi. Görgü tanığı kadın, tetiği çekenin, adını sonradan öğrendiği Yasin Hayal olduğunu ileri sürdü.

3.5 DAKİKA KAMERADA
Kadın, Emniyet'te izlediği Akbank'a ait ATM kamerasındaki görüntülerde bulunan kişinin, Yasin Hayal olduğunu iddia etti. Görüntülerde Yasin Hayal olduğu ileri sürülen kişi, 3.5 dakika yer alıyor. Cinayetten birkaç dakika önce Agos gazetesinin köşesinde bulunan ağacın yanındaki, Hayal olduğu ileri sürülen ikinci kişi sürekli telefonla konuşurken görüntüden çıkıyor. Saniyeler sonra ise geri geri gelirken yeniden kameralara takılıyor. Şişli'ye doğru döndüğünde Hrant Dink'in bankaya doğru yürüdüğü görülüyor. Dink bankaya girdiğinde ikinci kişi, cinayet noktasına doğru yol alıyor. Bu sırada zanlı yine görüntüden çıkıyor. Bankadan çıkan Dink ise vurulduğu noktadan yaklaşık 3 metre önce kameralara son kez takılıyor. Ancak görüntülerde cinayet anı bulunmuyor.

Hemen tanıdım Yasin Hayal'di

Dünyayı sarsan suikastte kamera kayıtlarına yansıyan ancak saklı kalan bir görüntü Tunç Erden Yakar adlı görgü tanığının ısrarlı anlatımlarıyla gün ışığına çıktı. Cinayetten hemen sonra katil zanlısının tek olmadığını söyleyen Yakar, önceki gün 9 saat boyunca Emniyet'te Ogün Samast'ın yakalanmasını sağlayan kamera görüntülerini inceledi. Hrant Dink'in avukatları, oğlu Ararat ve kardeşiyle birlikte görüntüleri inceleyen Yakar'ı, kamera görüntüleri de doğruladı. Yakar'ın ilk andan itibaren varlığı ileri sürülen ikinci kişi Akbank'a ait güvenlik kameralarında yer alıyor. Görgü tanıklarından Tunç Erden Yakar, üzerinde çizgili kazak, koyu renk mont ve açık renk bir pantolon bulunan yuvarlak yüzlü kişiyi teşhis etti. Yakar'a göre ikinci kişi, azmettirici olduğu ileri sürülen Yasin Hayal.

SAKLANAN KASET
Cinayette olay yerinde ikinci bir kişinin olduğunu söylemesinin ardından telefonla rahatsız edilmeye başlandığını ileri süren Yakar, yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "Görür görmez tanıdım. Görüntülerdeki kişi Yasin Hayal'di. Görüntüye birkaç kez baktım. Tam bu sırada başka polis elinde kasetlerle geldi. 'Bu kasetleri izlettirecektik' dedi. Ama bu kasetlerde Yasin Hayal'in olduğu görüntü yoktu. İfade vermem gerektiğini söylediler. Ben de 'ikinci adam oradaydı, ikinci adam Samast'ın arkasından koştu, görgü tanığı da olabilir' diye ifade verip, imzaladım. Daha sonra Hrant Dink'in avukatının kendisini arayarak ifade vermesini istediğini anlatan Yakar şunları kaydetti: "Avukat, Dink'in oğlu ve kardeşiyle önceki gün Emniyet'e görüntüleri izlemeye gittik. Bu defa başka bir polis vardı. İzlettirdikleri kasetlerde ikinci bir kişi yoktu. Bana ilk gösterilen görüntüyü izlettirmeleri için ısrar ettim. Bunun üzerine bilgisayarda yüklü olan görüntüleri birlikte izledik. Hep birlikte görüntülerdeki ikinci kişiyi gördük. Bu kişinin Yasin Hayal olduğunu bir kez daha söyledim. Avukatta polislere dönerek, 'bu Yasin Hayal, nasıl görmediniz?' diye sordu. Emniyet müdürü olduğunu öğrendiğim polis, 'biraz bulanık olduğu için seçilmiyor' yanıtını verdi. Bunun üzerine savcı geldi. Beni anlımdan öptü işte sen asıl Türk evladısın dedi." Yakar'ın teşhis ettiği görüntülerde cinayetten birkaç dakika önce Agos gazetesinin köşesinde bulunan ağacın yanında duran ve Hayal olduğu ileri sürülen ikinci kişi, sürekli telefonla konuşuyor.

Sabah



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs