En Sıcak Konular

TEM'de 16 Km'lik araç kuyruğu

8 Eylül 2009 15:25 tsi
İstanbul'da sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu. Kapanan TEM otoyolunda trafik normale döndü. Bölge bölge durum:

İstanbul'un Silivri ve Çatalca ilçelerinde etkili olan sağanak, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi.

AA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, Silivri'de dün geceden bu yana aralıksız şekilde devam eden yağış nedeniyle ilçe merkezindeki Boğluca deresi taştı. Bu nedenle birçok sokak, bahçe ve araç sular altında kalırken çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı.

Park halindeki bir aracın dereye yuvarlandığı öne sürüldü, ilçenin sahil şeridi de sular altında kaldı.

Evlerini su basan bazı vatandaşlar kendi imkanları ile suyu tahliye etmeye çalışırken, bazıları da sel tehlikesine karşı eşyalarını kamyonlara yükleyerek evlerini boşalttı.

Belediye araçları ve itfaiye ekipleri, mahsur kalan insanları ve araçları kurtarmak, iş makineleri da yolları yeniden ulaşıma açmak için başlattıkları çalışmaları sürdürüyor.

Bu arada, Silivri TEM Otoyolu bağlantı yolu üzerinde yer yer gölet oluştu, E-5 Karayolu da sular altında kaldı. E-5 Karayolu'nun bir bölümü çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

-ÇATALCA'DA DURUM-

Kuvvetli yağış Çatalca'da da etkili oldu.

Çatalca Devlet Hastanesi'nin bazı polikliniklerini su basarken, önündeki yollarda da su göletleri oluştu.

Çatalca merkezindeki Seyfi Demirsoy Caddesi'nde bazı evler su baskınından zarar gördü, bazı araçlarda da hasar oluştu.

Çatalca'ya bağlı Gökçeali Köyü'nde sular altında kalan bir köprü kullanılamaz hale geldi.

Bölgede jandarma, itfaiye, belediye ve diğer birimlerden ekiplerin iş makinelerinin de desteğiyle başlattıkları çalışmalar devam ediyor.

Köylerde mahsur kalan olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla bölgeye çok sayıda bot istendi. İnceğiz Köyü'ne de helikopter talep edildi.

SİLİVRİ, ÇATALCA, KÜÇÜKÇEKMECE, AVCILAR, KARTAL, PENDİK, TUZLA...

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini artıran ve gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu.

Silivri ve Çatalca'da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Ev ve iş yerlerine dolan sular ise itfaiye ve İSKİ ekiplerince tahliye ediliyor.

Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi'nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Bu arada, Pendik Esenler Mahallesi Yayalar Caddesi Lale Sokak'taki 5 katlı bir binanın çatı katına yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Yangın, olay yerine gelen itfaiye görevlilerince diğer katlara sıçramadan söndürüldü.

KAPANAN TEM OTOYOLU'NUN SİLİVRİ-EDİRNE VE SİLİVRİ-İSTANBUL İSTİKAMETİNDEKİ TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle durma noktasına gelen TEM Otoyolu'nun Silivri-Edirne ve Silivri-İstanbul istikametindeki trafik normale döndü.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yol üzerinde biriken su nedeniyle durma noktasına gelen TEM Otoyolu'nun Silivri mevkisinde Selimpaşa Şubesi ekiplerince su tahliye çalışması yapıldı.

Tekrar ulaşıma açılan yolda, karayolları ekiplerinin çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Bu arada, yağış sırasında oluşan su birikintileri nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikametinde Selimpaşa'dan Silivri'ye kadar olan bölümde araçların yaklaşık 16 kilometrelik kuyruk oluşturdukları öğrenildi.

 ÇATALCA DEVLET HASTANESİ'Nİ SU BASTI

Şiddetli yağışın neden olduğu sel suları, hastanenin bahçe duvarının yıkılmasına neden oldu. Duvarın yıkılmasıyla birlikte sel suları hızla hastanenin bulunduğu bölgeye yöneldi.

Zemin katlar, giriş katı ve hastane bahçesi sular altında kaldı. Hastaneye gelen çok sayıda vatandaş, biriken sel suları nedeniyle araçlarında mahsur kaldı.

Çok sayıda hasta ve hastane çalışanı da, biriken sular nedeniyle masa ve yatakların üzerine çıkmak zorunda kaldı.

ŞARKÖY SAHİLLERİNDE DEMİRLİ BEKLEYEN YERLİ VE YABANCI BANDIRALI 17 GEMİ, FIRTINA DOLAYISIYLA DEMİR ALAMADI

Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle dün Şarköy sahillerine sığınan yerli ve yabancı bayraklı 17 gemi, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Şarköy'den demir alamadı.

Bu arada, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 8 gemi daha Şarköy sahillerine demirledi.

Şarköy'de demirli olarak bekleyen gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre demir alacakları belirtildi.

Fırtına nedeniyle dün Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınağına sığınan balıkçı tekneleri de 2 gündür balığa çıkamıyor.

-METEOROLOJİ UYARDI

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, bugün merkez, Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde kuvvetli yağışın etkili olacağını belirtti.

Kent merkezinde 19 derece olan hava sıcaklığının 13 dereceye düşeceğini ifade eden yetkililer, son 24 saatte ise metrekareye 74,6 kilogram yağış düştüğünü bildirdiler.

Marmara Denizi'ndeki fırtınanın da devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşları, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANI KARA: BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ, ANCAK BAŞ EDEMİYORUZ

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bölgede yaşanan yoğun yağış nedeniyle bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, ''Ancak baş edemiyoruz'' dedi.

Kara, bölgede yoğunlaşan sağanak yağışla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda kaymakamlık binasında kriz masası oluşturulduğunu, bölgenin çok geniş ve dağınık olması nedeniyle müdahale etmekte zorlandıkları ifade etti.

Kara, ''Bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz, ancak baş edemiyoruz. Çevre ilçelerden yardım istedik. Değişik noktalarda kurtarma çalışmaları sürüyor'' diye konuştu.

TEM ULAŞIMA KAPANMIŞTI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle TEM Otoyolu'nun Silivri mevkisinde trafiğin çift yönlü olarak durma noktasına geldiği bildirildi.

AA muhabirinin Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, TEM Otoyolu'nun Silivri mevkisinde yol üzerinde biriken su nedeniyle Silivri-Edirne ve Silivri-İstanbul istikametinde trafik durma noktasına geldi.

Karayolları ekiplerinin, yolu yeniden ulaşıma açmak için başlattığı çalışma sürüyor.

TEKİRDAĞ'A SON 24 SAATTE METRE KAREYE 75 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Tekirdağ'da devam eden sağanak yağış nedeniyle son 24 saatte metrekareye 75 kilogram yağış düştü.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sağanak yağışın bu gecede etkili olması bekleniyor.

Yarın etkisini azaltacak yağışların perşembe günü etkisini yitireceğini belirten yetkililer, yağışların hafta sonu tekrar etkili olmasının beklendiğini kaydettiler.

Kentte hava sıcaklığı 20 derece ölçüldüğü, en düşük hava sıcaklığının ise 18 derece olacağı bildirildi.


-ÇANAKKALE'DE 24 SAATTE METRE KAREYE 8.5 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Çanakkale'de, son 24 saatte metre kareye 8.5 kilogram yağış düştü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün sabah saatlerinde başlayan yağış, aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte kent merkezine 8.5 kilogram yağmur düştüğünü, yağışlı havanın akşam saatlerine kadar süreceğini ifade etti.

Yetkililer, kuvvetli poyrazın da yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağını kaydetti.

 BİGA'DA EV VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI, PEK ÇOK TAVUK TELEF OLDU

Çanakkale'nin Biga ilçesindeki sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Edinilen bilgiye göre, gece geç saatlerde başlayan ve etkisini sürdüren yağmur nedeniyle, Tokatkırı köyünde dereler taştı. Ev ve tarım arazileri su altında kalırken, ağıllarda bulunan pek çok tavuk telef oldu.

Köy Muhtarı Kadir Tül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki bir çok eve yağmur suları nedeniyle girilemediğini söyledi.

Vatandaşların kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştığını belirten Tül, ''Sulama birliğine ait iş makinesiyle rögarları açmaya çalışıyoruz. Odunlarımızı sel suları götürdü. Hayvan yemleri ve samanlar sular altında kaldı'' dedi.

Tül, ilgili birimlere bilgi verdiklerini ifade ederek, yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

AV SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA KARADENİZ'E AÇILAN 15 BALIKÇI TEKNESİ, FIRTINA YÜZÜNDEN İĞNEADA BALIKÇI BARINAĞI'NA SIĞINDI  

 Kırklareli ve Edirne'de dün başlayan sağanak  devam ediyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dünden beri devam eden yağış nedeniyle Kırklareli ve çevresine metrekareye 48 saatte 106,8 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, hava sıcaklığının 13 dereceye düştüğü kentte rüzgarın hızının saatte 12 kilometreye ulaştığını belirtti. Ayrıca, bölgede kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

Sağanak ve fırtına nedeniyle Kırklareli'ndeki eski tarihi evler de zarar gördü.

Yayla Mahallesi Yayla Caddesi üzerindeki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında toplantı yaptığı, 1990 yılında koruma altına alınan ve onarılmayı bekleyen binanın bahçe duvarları yıkıldı. Ayrıca Yayla Mahallesi'ndeki tarihi 15 bina da zarar gördü.

Bu arada, Karadeniz'e açılan balıkçılar, fırtınadan etkilendi. İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçıların ava  çıkmadığını belirtti. Işık, Karadeniz'de balıkta olan 15 teknenin de fırtınanın şiddetini artırmasının ardından İğneada Balıkçı Barınağı'na sığındığını kaydetti.

-EDİRNE SON DURUM -

Edirne'de de dün başlayan sağanak etkili oluyor. Zaman zaman şiddeti artan sağanak nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dünden beri devam eden yağış nedeniyle Edirne ve çevresine 24 saatte metrekareye 41,5 kilogram yağış düştü.

Hava sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü kentte, yağışın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Cuma günü tekrar sağanak olarak başlayacak yağışların kısa süreli olacağı tahmin ediliyor.

Edirne Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde şu ana kadar su baskını olmadı. Yetkililer gelişebilecek olumsuzluklara karşı tedbir alarak, ekiplerin hazır bekletildiğini belirtti.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de trafiğin aksamaması için gerekli tedbirlerin alındığını ve geçişlerin yoğun olduğu bölgelerde trafik polislerinin sürücüleri yönlendirdiğini kaydetti.

Keşan ilçesinde de sağanak etkisini kaybetse de devam ediyor. Keşan Kaymakamı Metin Borazan, yağış nedeniyle yol kenarlarında su birikintilerinin oluştuğunu, sağanağın devam etmesiyle artacak birikintilerin sürücüler için tehlike oluşturabileceğini kaydetti.

Borazan, Karayollarının bu konuda önlem alması gerektiğini de sözlerine ekledi.


ajanslar



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,703 µs