En Sıcak Konular

Saray'da sel felaketi: 5 ölü, 2 kayıp

8 Eylül 2009 13:34 tsi
Etkili yağış dolayısıyla 7 kişinin sel sularına kapılarak kaybolduğu Tekirdağ'ın Saray İlçesinde, 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp 2 kişinin cesedi aranıyor.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde meydana sel felaketinde kaybolan 5 kişilik aileden üç kişinin cesedi bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Saray'daki sel felaketinde kaybolan Çakar ailesinden Afra Çakar'dan (6) sonra Büşra Çakar ile annesi Handan Çakar'ın da cesedine ulaşıldı.

Büşra Çakar ve anne Handan Çakar'ın cesetlerine, askeri birlikler ile polis ekipleri, evlerinden 3 kilometre mesafede ilçe merkezine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Galata Deresi'nde ulaştı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Sualtı timi ve diğer arama kurtarma ekipleri, kaybolan Fatih Çakar (40) ve Berna Çakar'ı (18) bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce yapılan çalışmalarda ailenin kız çocuğu Afra Çakar bulunmuştu.

 SELDE YAŞLI KARI KOCAYI DA ÖLDÜRDÜ

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde meydana sel felaketinde, kaybolanlardan 2 kişinin daha cesetlerine ulaşıldı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçeköy'de selin etkili olduğu evlerden birisinde incelemede bulundukları esnada, Fatma Bilgin (79) ve Mustafa Bilgin'in (82) cesetlerinin selin yaklaşık 100 metre sürüklediği evin enkazında bulunduğunu bildirdi. Vali Kemelek, savcının olay yerine gelmesini beklediklerini ifade etti.

 

SEL FELAKETİNDE KAYBOLAN 5 KİŞİLİK AİLEDEN 3 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI
TEKİRDAĞ VALİSİ KEMELEK: SEL FELAKETİNİN OLDUĞU BÖLGEDE KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞUNUN CESEDİNE ULAŞILDI

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sel bölgesinde küçük bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay yerinde arama kurtarma çalışmaların devam ettiğini, askeri birliklerin de çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Sel felaketinin yaşandığı bölgenin 5-6 kilometre uzağında küçük bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldığını belirten Kemelek, ''Ulaşılan cesedin selde kaybolan aile bireylerinden birisine ait olduğu sanılıyor. Ancak, henüz kesinlik kazanan bir şey yok. Savcı, incelemesini sürdürüyor'' dedi.

Bu arada bölgedeki sel felaketi nedeniyle Güngörmez Köyü'de 6-7 ev ile bazı araçların su altında kaldığı bildirildi.

Bölgedeki Lala Deresi köprüsünün ulaşıma kapanması nedeniyle bölgedeki ulaşım Kırklareli-Vize yolundan sağlanıyor.

Saray Belediyesi ekipleri de bölgede kuvvetli yağış beklendiğinden vatandaşları sel ve su baskınları konusunda uyarıyor.

Kemelek, bölgede gece başlayan ve aralıklarla etkisini artıran yağış sonrası oluşan sel sonucu, Saray ilçesine bağlı Bahçeköy'deki bir çiftliğin bekçi kulübesinde kalan 5 kişilik ailenin kaybolduğunu bildirmişti.

 

TEKİRDAĞ'IN SARAY İLÇE MERKEZİNDE MEYDANA GELEN SELDE KAYBOLAN 4 KİŞİNİN BULUNMASI İÇİN 100 KİŞİLİK EKİP ARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORDU

Tekirdağ'ın Saray ilçe merkezinde meydana gelen selde kaybolan 4 kişinin bulunması için yaklaşık 100 kişilik ekip arama çalışmalarına devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Güngörmez Kambursöğüt mevkisindeki bir çiftlikten kaybolan 4 kişinin bulunması için jandarma, polis, itfaiye, asker, sivil savunma, 112, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile il ve ilçelerden gelen 100 kişilik arama kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekiplerin çiftlik evinden selle birlikte sürüklenen saman balyaları ve ağaçların bulunduğu yerde arama çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

UMKE ekiplerinin de bölgede bir botla arama çalışması yaptığı ifade edildi.

Bu arada selde kaybolan 5 kişi arasında bulunan küçük bir kız çocuğunun cesedine olay yerine 5-6 kilometre uzaklıkta ulaşılmıştı.


SEL SULARI KÖPRÜYÜ GÖTÜRDÜ

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçeköy'e bağlantıyı sağlayan köprünün sel dolasıyla yıkılması sonucu birçok ev ve tarım arazisinin sular altında kaldığını söyledi.

Bölgede Ahmet Topal'a ait bir çiftlikte bulunan 5 kişilik ailenin sel sularına kapılarak kaybolduğunu belirten Çoban, aileyi aramak için greyder ve kepçelerin bölgede çalışmalarını sürdüğünü söyledi.


aa



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs