Din sömürüsü yaparak geldiler" diyenler... | " /> Din sömürüsü yaparak geldiler" diyenler... | "/>

En Sıcak Konular

"Din sömürüsü yaparak geldiler" diyenler...

8 Eylül 2009 12:25 tsi
Yiğit Bulut'tan Hürriyet'in yazı dizisine sert eleştiri geldi: "Sevgili dostlar, inanın bir basın mensubu olarak utanıyorum, bir gazetede her gün çıkan çarşaf çarşaf "Biz kutsal topraklardayken" vurgularını esefle, kınayarak, sömürülen değerlere bakı

Yiğit Bulut / Haberturk

"Din sömürüsü yaparak geldiler" diyenler...

CÜMLEYİ tamamlamayarak başlamak istiyorum; "Din sömürüsü yaparak iktidara geldiler" diyenler, şimdi aynı metotlarla kendilerini "yeniden yapılandırmayı", delinen ceplerini onarmayı deniyorlar. Din ile siyasi "rant maksimizasyonu" veya din ile "ekonomik rantın" zorlanması... Pek bir fark yok!
Sevgili dostlarım, 2002'den bugüne yıllarca aynı şarkıyı dinledik, istenenler yapılmayınca "nakaratların" altının çizildiğini gördük... İddia hep aynıydı; din sömürüsü yapıyorlar, imam hatip okullarını arka bahçelerine çevirdiler, insanları kandırıyorlar! Olabilir, bunlar yapılmış olabilir!
Peki şimdi ne yapılıyor? İnanın "iddia edilen din sömürüsünü" yapanların, şimdi Kâbe'den "Bakın buradayız" diye yayın yapanlara göre, geçmiş kayıtları aslında oldukça masummuş! Şimdi daha da iyi anlıyorum. Birileri için strateji belli: Borsayı, ekonomiyi, maliyeyi, reel sektörü, depremi... Hatta dini... Neyi "kendine araç seçersen seç" ama mutlaka kazan!
Sevgili dostlar, inanın bir basın mensubu olarak utanıyorum, bir gazetede her gün çıkan çarşaf çarşaf "Biz kutsal topraklardayken" vurgularını esefle, kınayarak, sömürülen değerlere bakıp üzülerek izliyorum!
Fazla uzatmayacağım; ne diyelim! Allah hepimizi "siyasi rant için dinimizi sömürenlerden de, kaybolan itibarlarını kazanmak ve bilançolarını düzeltmek için aynı sömürüyü yapanlar da" korusun!

Not 1: Yazı dizisinin adını utanmadan "Peygamberin İzinde" koymuşlar. Bu arkadaşlardan birinin geçen sene Ankara'da "Peygamberimiz hakkındaki" düşüncelerini kendinden dinlemiş ve daha fazla dinleyemeyerek salonu terk etmiştim! Bu sömürüye devam ederlerse, o görüşleri paylaşmayı "sömürünün önüne geçmek adına" borç bilirim...

Not 2: Kim yaparsa yapsın, insanların inançları üstüne "siyasi-ekonomik" sistemler kurmak "dürüst" bir strateji olmadığı gibi, bu tip "yapılar" mutlaka çöker!



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs