gövde gösterisine hazırlanıyor | " /> gövde gösterisine hazırlanıyor | "/>

En Sıcak Konular

Çin gövde gösterisine hazırlanıyor

8 Eylül 2009 10:43 tsi
Çin  gövde gösterisine hazırlanıyor Çin, kuruluşunun 60. yıl dönümü kutlamalarında modern ordusu ve teçhizatıyla gövde gösterisine hazırlanıyor.

Çin'in başkenti Pekin'deki dünyanın en büyük meydanı olan ünlü Tiananmen'da 1 Ekim'de yapılacak kutlama törenleri için hazırlıklar yoğun bir şekilde sürüyor. Pekin'deki bir askeri havaalanında yapılan provalarda askerler sıkı bir hazırlıktan geçiriliyor.

Tongzhou ve Shahe bölgesindeki tören alanlarında da yürüyüş kıtaları son hazırlıklarını yapıyor. Şehirde ise güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Kutlamalardaki geçit töreninde Çin silahlı kuvvetleri bu yıl birçok ilki gerçekleştirecek ve ordunun modern ve gelişmiş yüzü dünyaya gösterilecek.

Geçit töreninde ordunun son model donanımları da yer alacak. Bu yılki askeri geçit töreni sırasında Çin Hava Kuvvetleri'nden 1 Ağustos Uçuş Gösteri Birliği, Tiananmen Meydanı üzerinde uçuş yapacak. Bu birlik 138 ülke ve bölgeden gelen 589 heyeti karşıladı, 335 gösteri yaptı ve yabancı devlet liderlerinin özel uçaklarına 10 kez himaye uçuşu gerçekleştirdi.

Yürüyüş kıtalarının çağın özelliklerini taşımasının yanı sıra, Çin ordusunun gururlu tarihi ve geleneğini tüm yönleriyle tanıtacağı belirtildi. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Hava Kuvvetleri'nden Xu Huidong, "Törene katılacak askeri kol sayısı ve uçak sayısı daha önceki askeri geçit törenlerini geçecek. Askeri geçit töreninde yeni donanımlar sergilenecek ve genç askerler görülecek. Ayrıca bu defaki askeri geçit törenine Hava Kuvvetleri'nin en seçkin birlikleri katılacak." dedi.

Geçit töreninde karma askeri bandosu askeri geçit töreni için 19, halk yürüyüşü için 24 eser çalacak. Söz konusu bando kutlamalar tarihindeki en kalabalık bando olacak ve ayrıca dünyada da bir ilki gerçekleştirecek.

Sabah



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs