En Sıcak Konular

Kimse vekili Meclis'ten alıp gidemez

8 Eylül 2009 09:31 tsi
Kimse vekili Meclis'ten alıp gidemez

Şahin, "Mahkeme DTP'li vekiller hakkında zorla götürme kararı alsa bile, Meclis Başkanlığı olarak buna izin vermeyiz" dedi.

TBMM Başkanı Şahin, "Mahkeme DTP'li vekiller hakkında zorla götürme kararı alsa bile, Meclis Başkanlığı olarak buna izin vermeyiz. Eski görüntülerin yaşanmasına müsaade etmem" dedi...

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 29 Eylül'de duruşmaları yapılacak olan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP milletvekilleri hakkında, mahkemeye getirilmeleri yönünde mahkemeden yeni bir talep gelmediğini açıkladı. Şahin, "Zorla götürme olursa Meclis'te böyle bir şeye izin vermeyiz" dedi. TBMM Başkanı Şahin'e yaptığımız 'Hayırlı olsun' ziyareti sırasında Şahin, DTP milletvekillerinin mahkeme süreci ile ilgili çarpıcı açıklama yaptı.

Mahkemeden talep yok

Meclis Başkanı Şahin, DTP lideri Türk ile DTP milletvekillerinin 29 Eylül'de mahkemede hazır bulundurulmalarına ilişkin yeni bir talep gelmediğini açıkladı. Şahin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nın daha önce DTP milletvekillerinin mahkemede bulundurulmasına ilişkin yazı gönderdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi milletvekillerinin celbi konusundaki tebligatları Meclis Başkanlığı'na göndermiş. Meclis Başkanlığı'da bu yazıyı tebliğ etmiş. İkisi almış diğerleri almamış. Meclis Başkanlığı da sonuçları mahkemeye yazdığı bir yazıyla 'Göndermiş olduğunuz yazıyla ilgili şu tür işlemler yapılmıştır' diyerek mahkemeye bildirmiş. O müracaat Meclis açısından sonuçlanmış yani. Yeni bir talepte bulunur mu bulunmaz mı onu bilemiyorum. Şu ana kadar mahkemeden yeni bir talepte bulunulmadı. Gelmeyince benim bir şey yapmam beklenemez."

Geçmişteki gibi olmaz

Şahin, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 29 Eylül'de nasıl bir karar alacağını bilemediğini belirterek "İhzar mihzar kararı çıkartır mı yani zorla götürme kararı çıkartır mı onu bilemem. Ama Meclis'ten zorla götürülme gibi bir şey olursa ona Meclis Başkanlığı olarak biz izin vermeyiz" diye konuştu. 1993'te DEP milletvekillerinin Meclis'ten zorla polisler tarafından alınıp götürülmesini ima eden Şahin, "Geçmişte yaşanan olayların Meclis'te çatısı altında yaşanmasına Meclis Başkanı olarak müsaade edemem" dedi.

Köksal Toptan ötelemişti

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve DTP milletvekilleri hakkında milletvekili seçilmeden önce işledikleri suçlara ilişkin açılan davalar devam ediyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, DTP'lilerin ifadelerin almak istiyor. DTP milletvekilleri ile dokunulmazlıkları olduğu gerekçesiyle mahkemeye gitmiyor. Bir önce TBMM Başkanı Köksal Toptan, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebine "Milletvekillerine ulaşılamadığı için tebligat yapılamadığı" cevabını vermişti.

Dışarıda ne olur bilemem

TBMM Başkanı Şahin, DTP milletvekillerinin mahkemeye polis zoruyla götürülmesi konusunda Meclis çatısı altında izin vermeyeceğini açıklamasına rağmen "Ama dışarıda ne olur bilmem. Bu ilgili kurumların kararıdır" dedi.

bugün

 

 

 



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs