En Sıcak Konular

CHP Ergenekon’un avukat koltuğunda!

8 Eylül 2009 08:58 tsi
CHP Ergenekon’un avukat koltuğunda! Baykal’ın ‘Ergenekon’un avukatıyım’ sözü gerçek oldu. CHP’li Mengü ve Kart ‘gözlemci’ sıfatıyla Ergenekon sanıklarının avukatlarıyla aynı sıralara oturdu.

Birleştirilen 2 ve 3. Ergenekon davalarının ilk duruşması Silivri’de başladı. İki iddianamenin temelini, darbe girişimleri, darbeye zemin hazırlamak için yapılan eylemler ve yapılması planlanan suikastler, yeraltına gömülen cephaneler ve TSK içindeki Karargah Evleri yapılanmasının yönetici kadrolarıyla ilgili iddialar oluşturuyor. Dün hakim karşısına çıkan sanıklar arasında biri MGK eski Genel Sekreteri 4 emekli orgeneral, eski YÖK başkanı, 4 rektör, muvazzaf ve emekli subaylar, polisler, hukukçular, öğretim üyeleri, sendikacı ve işadamları vardı.

TOLON VE ÖZKAN’IN ARADIĞI İSİMLERDİ

Sanıkları desteklemek amacıyla duruşmaya gelen CHP milletvekilleri Şahin Mengü ve Atilla Kart’ın, izleyici koltuğu yerine avukat koltuğunda oturmaları dikkat çekti. CHP lideri Deniz Baykal’ın “Ergenekon’un avukatıyım” çıkışı dünkü duruşmada tescillenmiş oldu. CHP’li vekillerin, mahkemeden “Duruşmaya gözlemci olarak katıldık. Avukat koltuğunda oturmak istiyoruz’’ diyerek izin aldıkları öğrenildi. CHP’li Mengü, Hurşit Tolon ve Tuncay Özkan’ın eve polisler gelince aradıkları ilk isim olmuştu. Atilla Kart da Tuncay Özkan’ın televizlonuna CHP kasasından ödenen paralarla sürekli program konuğu olmuştu.

50 YILLIK PROFESYONEL SANIĞIM

Hastanede tedavi gören tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Fahri Kepek ve Fatih Hilmioğlu’nun katılmadığı dünkü birleştirilmiş davaların ilk duruşması 3. iddianamenin sanıklarının kimlik tespiti ile başladı. Yalçın Küçük, mesleği sorulunca “50 yıldır mahkemelerde huzura çıkarım. Birinci mesleğim yargılanmaktır” dedi.

İBRAHİM ŞAHİN KULAKLIĞINI UNUTTU!

Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, duruşmaya kulaklıksız gelince kimlik tespiti sırasında sorun yaşandı. İşitme sorunları nedeniyle tahliye olmaya çalışan Şahin’in kulaklığı öğle arasında getirildi ve kimlik tespiti yapıldı.

AVUKATLARLA BİRLİKTE OTURAYIM

Sanık avukat Hüseyin Buzoğlu, “Birinci Ergenekon davasında Ergün Poyraz’ın üçüncü Ergenekon davasında ise Tuncer Kılınç’ın avukatıyım. Savunmadaki yerimi almak istiyorum’’ diyerek avukatlarla birlikte oturmak istedi. Mahkeme Başkanı Şengün, Buzoğlu’na sanık olduğunu ve yerinde oturması gerektiğini söyledi.

2 İDDİANAMENİN ÖZETİ OKUNACAK

Kimlik tespitlerinin ardından mahkeme heyeti sanık avukatlarının taleplerini aldı. Söz alan sanık avukatlarının tamamı iddianamenin hepsinin okunmamasını istedi. Başkan Köksal Şengün, 2 ve 3. iddianamelerin çok kısa özetlenerek okunmasını kararlaştırdı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel iddianameleri özet olarak okumaya başladı.

star



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,478 µs