şokta ! | " /> şokta ! | "/>

En Sıcak Konular

89'un imzacıları şokta !

8 Eylül 2009 08:18 tsi
89'un imzacıları şokta ! 
Baykal’ın 1989’da hazırladığı ‘Kürt raporu’nun imzacıları şaşkın. Baykal’ın tavrına inanamayan eski ‘A takımı’ hükümetin doğru yaptığını düşünüyor.

Demokratik açılım” tartışmaları sürerken, SHP’de 1989 yılında Deniz Baykal başkanlığında hazırlanan “SHP’nin Doğu ve Güneydoğu Sorunlarına Bakış ve Çözüm Önerileri” raporunun mimarları Star’a konuştu. Başbakan Erdoğan’ın ‘bugünkü açılımdan daha ileri düzeyde bir rapor’ diye sözettiği Kürt Raporu’na imza atanlar CHP lideri Deniz Baykal’ın açılıma destek vermemesine tepkili. Raporda imzası bulunan SHP eski Aydın milletvekili Hilmi Ziya Postacı, “20 sene önce madem o metni imzaladın. Şimdi ne kadar uyuyorsan o metindekilere, adama bunu sorarlar. O raporu hazırlayan isimler siyasette yok. Bir tek Baykal kaldı. O da raporun arkasında durmadığı için herhalde” dedi

BAYKAL METNİ SAHİPLENDİ

Postacı, “Baykal’ı anlamakta güçlük çekiyorum. Kardeşim, bu iş herhalde orta oyunu değil, sonuçta Hükümet yola çıkmış, yöneten var. Dinlersin, konuşursun, sen önerirsin, onun çözümüyle kendininkini karşılaştırırsın. 20 sene sonra, bizim hazırladığımız rapor doğrultusunda Hükümet’in harekete geçmiş olması çok güzel” dedi. Açılımı yapan tarafın CHP olmasını çok istediğini ancak AK Parti’nin yapmasından da mutlu olduğunu belirten Postacı, Başkana’a da teşekkür etti.

AKAN KANIN DURMASI İÇİNDİ

Oğlunu 1991 yılında TBMM’nin Oran’daki lojmanlarında bir cinayete kurban veren İzmir Eski Milletvekili Erol Güngör de CHP Lideri Baykal’ı eleştiri yağmuruna tuttu. Başbakan’ın yaklaşımını doğru bulduğunu ifade eden Güngör, “Başbakan’a ve açılım sürecine inanıyorum” dedi. Evlat acısının ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Güngör şunları anlattı: ”Aslında Baykal’ın, akan kanın durması için, elinden gelen ne varsa yapmasını beklerdim. 1989 yılında, o konu, partide milletvekillerinin ihracıyla gündeme gelen olaylar sonrasında hazırlanmıştı. Baykal, genel sekreterdi. Kendisi de rapora destek verdi. Bugün söylemleriyle doğru bir tavır içerisinde değil” dedi.

BU TAVIR ÜZÜNTÜ VERİCİ

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem Başbakan’ın Kürt açılımı konusunda iyi niyetle hareket ettiğini söyleyerek Baykal’ı eleştirdi. Baykal’ın rapor hazırlandığında SHP Genel Sekreteri olduğunu hatırlatan Erdem, “Bu raporu o dönemde yönlendiren Sayın Baykal’dır. Raporda yazdıkları ile bugün düşündüklerini gördükçe üzüntü duduyorum. 1989 raporu, çok ileri, ayağı yere basan bir rapordu. CHP’nin bu konudaki ideolojik konumunu paylaşmıyorum. CHP’nin tavrına sol diye bakmıyorum. Şovanist ve milliyetçi bir dalganın içine girmeye başladık. Bu partide sağduyuyu ortadan kaldırdı” diye konuştu.

SHP eski Diyarbakır milletvekili Fuat Atalay da “Deniz Bey o zaman destek veriyordu. Bugün partideki açmazdan dolayı olumsuz yaklaşıyorgaliba” dedi.

Siyasetten koparan rapor

- Cemal Seymen - Eski Nevşehir Milletvekili. Emekli

- Kenan Süzer - Eski Tokat Milletvekili. Avukat

- Ali Haydar Erdoğan - Eski İstanbul Milletvekili. Avukat.

- Turhan Hırfanlıoğlu - Eski Hatay Milletvekili. Emekli.

- Tayfur Ün - Eski Bilecik Milletvekili.

- Zeki Ünal - Eski Eskişehir Milletvekili.

- Mustafa Çakır- Eski Giresun Milletvekili. Emekli.

- Eşref Erdem: CHP Ankara milletvekili

- Fuat Atalay - İş Adamı

- Hilmi Ziya Postacı - Aydın’da Eczacı

- Beşer Baydar - Eski vekil

star



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs