En Sıcak Konular

78 yaşında üniversiteli oldu

7 Eylül 2009 20:17 tsi
Aksaray Üniversitesi Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü'nü kazanan 78 yaşındaki Rıza Kabakçı, bugün üniversiteye kayıt yaptırdı.

1931 yılında Konya'ya bağlı Çatören köyünde doğan Kabakçı, 1977 yılından sonra ilkokulu bitirdi. Daha sonra ortaokul ve lise eğitimlerini de İstanbul'da tamamladı. Öğretmenlerinden birinin Kabakçı'ya 'sen okuyabilirsin' demesinden etkilenen Rıza Kabakçı, "Ben bu sözün ardından okumaya karar verdim. Okuyabildiğim yere kadar okumayı düşünüyorum." dedi.
 
Lise eğitiminden sonra öğrenim hayatına ara veren Rıza Kabakçı, evlenip çoluk çocuğa karıştı. 4 çocuk babası olan Kabakçı, çocuklarının hepsini okuttu. Çocukları hayata atıldıktan sonra, okuma aşkı yeniden alevlenen Rıza Kabakçı, ilerlemiş yaşına ve ama oluşuna aldırmadan, ÖSS'ye girdi. Geçen yıl girdiği ÖSS'de başarılı olarak Aksaray üniversitesi'nde okuma hakkı kazanan Rıza Kabakçı, bugün kazandığı bölüme giderek kaydını yaptırdı.
 
Rıza Kabakçı, kayıt sırasında kısa bir konaşma yaparak, üniversite eğitimi sırasında hiçbir şekilde zorlanmayacağını söyledi. 78 yaşındaki okuma sevdalısı Rıza dede, ders kitaplarının kendisine okunması suretiyle ders çalışacağını ve birkaç kez okumanın ardından konuları ezberleyebildiğini söyledi.
 
Kabakçı'nın azmi ve başarısı, çevresinde ve üniversitede büyük hayranlık uyandırırken, kendisinin Türkiye'deki en yaşlı üniversite öğrencisi olduğu tahmin ediliyor.
 
Rıza Kabakçı'nın kaydını yapan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, kendisinin tam bir eğitim sevdalısı olduğunu belirtti. 6 yaşında geçirdiği çiçek hastalığı sonucu gözlerini kaybeden ve o tarihten bugüne kadar görme engelli olarak yaşayan Rıza Kabakçı, liseden sonra 40 yıl ara verdiği eğitim hayatına böylece yeniden döndü.

cihan



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs