En Sıcak Konular

Zırhlı araçlar Londra'da

7 Eylül 2009 17:56 tsi
Otokar, İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın başlayacak DSEI Uluslararası Savunma Sistemleri ve Ekipmanları Fuarı'nda Kaya ve Cobra araçlarını sergileyecek.

DSEi 2009 Fuarı'na 40 farklı ülkeden bin 350 şirketin katılacak ve fuarı bu yıl yaklaşık 26 bin kişinin fuarı ziyaret etmesinin bekleniyor.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yaptığı değerlendirmede, Otokar'ın askeri araç alanında ''bir dünya markası haline geldiğini'' belirterek, Otokar'ın ürettiği 25 binden fazla askeri aracın Türk ordusunda ve dünyada farklı coğrafyalarda görev yaptığını bildirdi.

Görgüç, Otokar'ın, Orta Doğu, Körfez ülkeleri, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına dağılan 15'ten fazla ülkeye ihracat yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ürettiğimiz araçlar dünyanın çeşitli yerlerinde başarıyla görev yapıyor. Bu da bize gurur veriyor. DSEi 2009 Fuarı'nda ise son yıllarda önemi giderek artan, mayınlı alanlarda askeri personele yönelik tehditlere karşı mayına karşı korumalı zırhlı aracımız Kaya'yı sergiliyoruz. Büyük ilgi gören Kaya, Avrupalı uzmanların beğenisini kazanacaktır. Kaya ile hedefimiz ihracat pazarlarına açılmak. Kaya'nın çok kısa bir sürede benimsenerek dünyada savunma alanında maliyet etkin ve uygun bir çözüm olacağına inanıyorum.''

Cobra'nın Türkiye ve uluslararası alanda önemli bir satış başarısı yakaladığını belirten Görgüç, ''Cobra'nın farklı tehdit, görev ve ihtiyaçlara uygun birçok versiyonu var. Cobra, kullanıcılardan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli geliştiriliyor, Cobra ailesine her yıl yeni konfigurasyonlar ekleniyor. Araç, eşsiz arazi kabiliyeti ve üstün koruma sağlaması özellikleri ile de dikkat çekiyor. Cobra gerek yurt içinde gerekse yurt dışında silahlı kuvvetlerin birçok ihtiyacına ideal çözüm olduğunu kanıtlamıştır'' ifadesini kullandı. Fuar, 11 Eylüle kadar açık kalacak.

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs