En Sıcak Konular

Fransa'da "Boğaziçi Enstitüsü"

7 Eylül 2009 17:23 tsi
Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla, bağımsız ve objektif bir düşünce platformu oluşturmak üzere Fransa'da ''Paris Boğaziçi Enstitüsü "adlı düşünce kuruluşu açıldı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinden (TÜSİAD) yapılan yazılı açıklamada, enstitünün, Türkiye'nin özellikle Avrupa Birliği ve Fransa ile ilişkilerinin önemini vurgulamak amacıyla jeopolitik, ekonomik, sosyal ve kültürel konularda çalışmalar yürüteceği kaydedildi.

Avrupa'nın ve dünyanın mevcut konjonktürü üzerine Türk ve Fransız kamuoyları arasında müşterek bir düşünce zemini yaratmayı amaçlayan Enstitü bünyesinde, Türkiye ve Fransa'nın önde gelen siyasetçi, iş insanı, ekonomist ve kanaat önderlerinin bir araya geldiği bir bilim Kurulunun da yer aldığı belirt
Paris Boğaziçi Enstitüsü Kurucu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2008-2012 dönemini kapsayan 5 yıllık TUSİAD Yurtdışı İletişim Programı çerçevesinde 2009 yılında ağırlığın Fransa'ya verildiğine işaret ederek, Fransa kamuoyuyla doğrudan iletişim kurulması amacıyla bir düşünce kuruluşu oluşturma yönüne gidildiğinin altını çizdi.

Yalçındağ, ''İletişimde başarı, her ülkenin kendine özgü kamuoyuna hitap etme modellerini tespit etmekle başlıyor. Fransa'da kamuoyuyla etkileşim genellikle düşünce kuruluşları aracılığıyla sağlanıyor'' yorumunu yaptı.

İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRMEYE YÖNELİK BİR DAVETİYEDİR
Bilim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Boyner ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini ve Paris Boğaziçi Enstitüsü'nün rolünü vurgulayarak, ''Fransa ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, uzun yıllardan bu yana her iki taraf için de büyük önem arz etmektedir. Paris Boğaziçi Enstitüsü'nün kuruluşu, iki toplum arasındaki ilişkileri güçlendirmeye, sağlıklı ve samimi bir tartışma platformu oluşturmaya ve toplumların birbirini daha yakından tanımasına yönelik bir davetiyedir'' ifadesini kullandı.

Paris Boğaziçi Enstitüsü'nün resmi açılışının yarın Paris'te düzenlenecek bir basın toplantısı ile gerçekleştirileceği, açılışta Enstitü Başkanı Haluk Tükel'in yöneteceği oturumda ''Bilim Kurulu'' üyeleri Prof. Gilles Veinsteın, Pekin Baran, Ümit Boyner ve Henri de Castries'in yer alacağı belirtildi.
Enstitü'nün 22-23 Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul'da bir konferans düzenleyeceği, konferansta Türkiye'nin AB ve Fransa ile ilişkilerinin çeşitli boyutlarıyla ele alınacağı da bildirildi.

Paris Boğaziçi Enstitüsü Kurucu Üyeleri Pekin Baran, Ümit Boyner, Eşref Hamamcıoğlu, Bahadır Kaleağası, Ferit Şahenk, Volkan Vural, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Zafer Ali Yavan'dan oluşuyor.
Enstitü'nün Bilim Kurulu ise; Prof. Alexandre Adler, Ahmet Aykaç, Pekin Baran, Süheyl Batum, Ümit Boyner, Guy Carcasonne, Henri de Castries, Kemal Derviş, Stephane Fouks, Mustafa Koç, Gerard Mestrallet, Pierre Moscovici, Soli Özel, Michel Rocard, Güler Sabancı, Prof. Dr. Füsun Türkmen ve Prof. Gilles Veinstein'den oluşuyor. 

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs