En Sıcak Konular

İlkokul mezunu Özbek'in gelirine bak!

7 Eylül 2009 13:45 tsi
İkinci 'Ergenekon' davasının bugünkü 3. duruşmasına katılan tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespitleri tamamlandı. İşte davanın tanıdık sanıklarının kimlikleri ve gelir durumları:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasında, kimlik tespitlerinden önce söz alan tutuklu sanık Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin hastanedeki son haline ilişkin fotoğrafları mahkemeye sundu.

Fotoğrafların Ersöz'ün bundan sonraki duruşmalara da katılamayacağını ortaya koyduğunu savunan Dizdar, hastanenin de virüs nedeniyle müvekkilinin duruşmalara katılmasında sakınca olduğunu açıkladığını iddia etti. Dizdar, ''Müvekkilimin hasta hasta ölümcül durumda yazdığı 17 sayfadan oluşan savunmasını okumak istiyorum'' dedi.

Kimlik tespitlerine geçilen sanıklardan eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ferit Bernay, halen üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığını, aylık gelirinin döner sermaye ile 6 bin TL olduğunu belirtti.

Tutuksuz sanık eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran da, üniversitede öğretim üyesi olarak görevine devam ettiğini ve aylık gelirinin 3 bin 500 TL olduğunu bildirdi.

Tutuksuz sanık eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz de, emekli maaşının 3 bin 500 lira civarında olduğunu kaydetti.

Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel de, baba adının ''Sabahattin'' olduğunu söyledi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, kayıtlarda ''Sabahaddin'' olarak geçtiğini ve ''t'' harfinin ''d'' ile değiştirildiğinin görüldüğünü belirterek, ''Sizin haberiniz yok mu?'' diye sordu. Bu soruya Şenel, ''Bilmiyorum, ama belki de değişmiştir'' karşılığını verdi.

Hüseyin Buzoğlu, serbest avukatlık yaptığını ve aylık maaşının 3 bin lira olduğunu ifade ederek, ''Birinci 'Ergenekon' davasında sanık Ergün Poyraz'ın avukatıyım, üçüncü 'Ergenekon' davasında ise Tuncer Kılınç'ın vekiliyim. Savunmadaki yerimi almak istiyorum. Savunmanın kutsallığına inanıyorum'' diye konuştu. Mahkeme Başkanı Şengün, Buzoğlu'na sanık olduğunu ve yerinde oturması gerektiğini söyledi.

Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da, Ankara Balgat'ta lojmanda oturduğunu ve 480 lira kira verdiğini, evli olduğunu ve 2 çocuğu bulunduğunu kaydetti. Harp Akademisinden mezun olduğunu anlatan Kılınç, 4 bin 500 lira emekli maaşı aldığını bildirdi.

Tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım'ın kimlik tespiti sırasında ''İki kızım var, ikisi de mühendis'' demesi üzerine Başkan Şengün ''Ne güzel'' dedi.

Tutuksuz sanık Hüseyin Vural Vural da, emekli deniz kurmay kıdemli albay olduğunu, Uzak Doğu kaptanlığı yaptığını belirterek, ''Nijerya'da korsanların saldırısına uğrayan geminin kaptanıydım'' diye konuştu.  

Tutuklu sanık eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek de, 6 çocuk sahibi ve ilkokul mezunu olduğunu belirterek, aylık gelirinin ne olduğu sorusunu ''Sendikadan 9 bin lira alıyorum. 2-3 bin lira kira gelirim var, SSK'dan da 800 lira maaş alıyorum'' diye yanıtladı.

Ayhan Atabek de, 4. sınıf emniyet müdürü, tutuklu sanık Serhat Kaynak ise emniyet amiri olduğunu kaydetti.

Tutuklu sanıklar Yaşar Oğuz Şahin, Kemalettin Balcı, Zerrar Atik, Murat Çavdar, Bülent Güngördü, Fahri Süslü, Mehmet Dalagan, Kenan Temur ve tutuksuz sanık Muhterem Balcı ''polis memuru'' olduğunu ifade ederken, tutuklu sanık Taylan Özgür Kırmızı üsteğmen, Muhammet Sarıkaya subay, Murat Eke, Ali Oktay Şahbaz ve İlhan Bulayır jandarma astsubay, Emre Baltacı, Cihan Arık, Onur Özdemir ve Melih Yüksel teğmen olduklarını bildirdiler.

Tutuksuz sanık Erdal Şahin de, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kütüphaneci olarak çalıştığını belirtti.


aa



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs